CargoNet med ny gods-pendel mellom Alnabru og Gøteborg havn.

CargoNet til Gøteborg havn

CargoNet starter ny togpendel mellom Oslo og Gøteborg havn.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pendelen gir markedet en effektiv og miljøvennlig transport til Skandinavias største havn og videre ut i verden.

Ved å tilby en effektiv og miljøvennlig transportløsning kan de flytte gods fra vei over til jernbane, og spare miljøet for 700 tonn CO2 årlig.

Göteborg har i flere år vunnet den prestisjetunge prisen som Sveriges beste logistikksted, og dette er mye takket være Göteborg havn. Som Skandinavias største havn har de i flere tiår spilt en sentral rolle i nordisk import- og eksportflyt. Bare i Sverige passerer om lag 60% av landets totale containervolum gjennom havnen.

Økt etterspørsel

– Vi opplever at etterspørselen etter en miljøvennlig transportløsning mellom Oslo og Göteborg havn har økt de siste årene. Med vårt brede linjenett sikrer vi effektiv transport til og fra alle de store byene i Norge, og vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre kunder dette videre til Göteborg, sier adm. direktør Erik Røhne i CargoNet.

Selskapets nyetablerte togpendel styrker muligheten for norske selskaper til raskt å nå ut til sine markeder.

- Stor etterspørsel

Det 580 meter lange toget går fra Alnabruterminalen i Oslo hver onsdag med norsk eksportvolum. Torsdag morgen returnerer toget lastet med importvolum som skal ut over hele Norge. Med sitt brede linjenettverk kan CargoNet nå ut til de norske byene samme uke.

- Det har vært stor etterspørsel etter dette toget. At vi nå kan tilby dette til kundene er en milepel. Vi ser frem til å øke med flere avgangsdager når trafikken bygger seg opp, sier Knut Brunstad, salgsdirektør i CargoNet.

Powered by Labrador CMS