CargoNet skal nå sende to godstog daglig her fra Alnabru til Syd-Sverige.

Dobler kapasiteten til Malmö

CargoNet øker fra én til to avganger daglig fra Alnabru til Malmö/Helsingborg.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CargoNet har hatt stor etterspørsel på kontinenttrafikken, og i løpet av 2021 har det vært betydelig vekst på strekningen mellom Skåne og Oslo. Som et resultat av gode rutetider, punktlighet i toget og sjåførmangel i Europa, øker selskapet nå kapasiteten ytterligere.

Vi opplever en økende interesse for å bruke tog for transporter inn og ut av landet. Vi ser derfor frem til å utvikle tilbudet i vårt «Scandinavian Rail Express» videre. Gjennom økt kapasitet gjør vi det lettere for kundene våre å velge miljøvennlige transporter til og fra kontinentet sier Carl Fredrik Karlsen, konstituert administrerende direktør i CargoNet.

Det nye tilbudet betyr at cirka 7700 trailerturer kan overføres fra vei til jernbane, og togløsningen vil gi besparelser for miljøet på 6200 tonn CO₂ årlig.

Med den økte frekvensen dobles kapasiteten til to daglige godstogavganger i løpet av de neste måneder mellom Alnabru og Malmö/Trelleborg.

– Vi var sammen med flere av våre store og viktige kunder med i prosjektet fra start, og togløsningen har spilt en viktig rolle i vår produksjon til Tyskland og Polen samt Sør-Sverige. Vi setter stor pris på at CargoNet øker frekvensen til Skåne sier administrerende direktør Stein Børre Johnsen i Bring Intermodal.

– Bruk av toget over en lengre periode er en stor bidragsyter til vårt grønne skifte i tillegg til at det har fungert svært godt i vår logistikk, legger han til.

Powered by Labrador CMS