Med solceller, beplantning på taket og bærende konstruksjoner i treverk skal det nye lageret være Bulks mest bærekraftige løsning.

Leier ut bærekraftig lager i tre til plantegigant

Dermed er det siste tilgjengelig lagerarealet på Bulk Park Lindeberg nå utleid.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikk23: Har du husket å melde deg på vårens viktigste logistikk-konferanse?

Hilverda De Boer er en internasjonal leverandør av blomster og planter, med base i Nederland og aktivitet i mer enn 60 land. I Norge flyttes nå selskapets lager til Bulk Park Lindeberg, og et 3300 m² stort lokale. Dagens lager ligger på Lahaugmoen i Skjetten.

Med den nye avtalen er det nå fullt på Bulk Park Lindeberg, som er bygget ut på bare fire år. Bak fra venstre her ligger byggene til Etman, Hydroscand, Hesselberg Masking og Hesselberg Truck og PetXL. Hilverda De Boers bygg, vil komme som det femte i rekken markert med rød ring.

Det nye bygget er det første Bulk Industrial Real Estate bygger med det nye konseptet Bulk Wood, som er en knallhard satsing på bærekraft, gjennom å blant annet erstatte de bærende stålkonstruksjonene i Bulks vanlige lagre, med tre.

– Vi er stolte av at Hilverda De Boer, som har som mål å være helt i tet innen bærekraftig drift i sin bransje, har valgt å samarbeide med Bulk. At de velger å flytte inn i en Bulk Wood-bygning er en bekreftelse på at vi har tenkt riktig og at markedet ønsker nytenkning og løsninger som virkelig gjør en forskjell når det gjelder miljøvennlighet og bærekraft, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate i en pressemelding.

Grunnarbeidene vil starte i mai 2023, og eiendommen skal etter planen være ferdigstilt og overlevert innen 1. desember 2023.

– Grunnen til at vi gikk sammen med Bulk Industrial Real Estate er for å kunne behandle og lagre disse bærekraftige produktene i bærekraftige lokaler. Dessuten lar Bulk oss designe lageret etter våre egne ønsker, slik at vi kan skape den perfekte logistikken. For lageret går vi også for smarte løsninger, energieffektiv kjølesentral, LED-lys og Biobrensel som oppvarming, sier Cees Bakker, administrerende direktør i Hilverda De Boer Norge i meldingen.

Bygge skal naturligvis få solceller å taket, og beplanting og insekthotell på tak, vegger og området for øvrig skal sørge for biologisk mangfold. I tillegg er målsettingen at byggeplassen skal være utslippsfri og med så lite bygningsavfall som mulig (mindre enn 19 kg/m²). Minst 90 prosent av bygningsavfallet skal sorteres med tanke på så høy grad med resirkulering som mulig.

Tomten Hilverda De Boer flytter inn på er den siste som var ledig i Bulk Park Lindeberg, som Bulk begynte å bygge ut for bare fire år siden. På området får de nyinnflytterne naboer som Hesselberg, Alimenta, PetXL, Sigurd Stave Maskin, Hydrogscand og Etman.

Powered by Labrador CMS