Bama Logistikk er blant transportørene som har prøvd flytende biogass. Nå blir støtteordningene til slike biler enklere.

Enklere støtte for biogasslastebiler

Søkerne vil få automatisk svar fra Enova.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 15. februar 2022 kan man søke på det nye støtteprogrammet for biogasslastebiler som er forenklet med automatisk saksbehandling. Søkerne vil umiddelbart svar på søknaden om støtte, opplyser Enova.

Det er mulig å få inntil 210 000 kroner i støtte ved kjøp av ny biogasslastebil. Støttetilbudet gjelder kun ved førstegangsregistrering av bilen. Støtte gis altså ikke til bruktbiler eller bruktimport.

Støttesatsene er:

  • Inntil 210 000 kr for LBG-lastebiler
  • Inntil 180 000 kr for CBG-lastebiler

- Markedet for biogasskjøretøy er voksende. Ved å få opp volumet på antall kjøretøy styrker vi hele verdikjeden for biogass, sier markedssjef transport Gunnel Fottland i Enova.

– Slik vil vi forbedre lønnsomheten i hele verdikjeden samtidig som vi reduserer klimagassutslippene.

Enova tar suksessoppskriften for elvarebilordningen og overfører den til biogasskjøretøy. I 2021 støttet Enova 4 103 prosjekter gjennom elvarebilordningen og markedsandelen økte fra 8,2 prosent i 2020 til 17 prosent i 2021.

- Vi har gode erfaringer fra elvarebilordningen. Vi tror at mye av denne suksessen skyldes en lettbeint og automatisk saksbehandling som gir et umiddelbart svar på søknaden om støtte, sier Fottland.

Det er bilforhandleren som søker for kunden når bilen bestilles. Søknad om støtte må altså gjøres før bilen er bestilt, eller i forbindelse med bestilling. Det er for sent å søke om støtte når bilen først er bestilt.

Alt bilkjøperen trenger å gjøre er å bekrefte søknaden på mobilen. Så snart bilen registreres i Kjøretøysregistret og bilen utleveres, sender kunden inn kontonummer og deretter blir støtten utbetalt.

Dette støttetilbudet er en del av Nullutslippsfondet og har som mål å kutte klimagassutslipp i næringstransporten. Økt kjøp og bruk av biogasskjøretøy reduserer klimagassutslippene fra transportsektoren.

Powered by Labrador CMS