Administrerende direktør Dag Adler Blakseth i Element Logic får nå tyske eiere i ryggen.

Kjøper over halvparten av Element Logic

Castik Capital blir marjoritetseier i AutoStore-leverandøren Element Logic.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Element Logic var verdens første AutoStore-partner og var verdens største distributør av AutoStore-anlegg i 2020. Fredag er det klart at t det tyske oppkjøpsfondet Castik Capital går inn som en majoritetseier i selskapet.

Element Logic var selskapet som leverte flest Autostore-løsninger i 2020.

Castik Capital kjøper over 50 prosent av selskapet, og vil dermed inngå som eier sammen med Element Logics grunnleggere Dag-Adler Blakseth og Kjell Blakseth, selskapets ledergruppe og ansatte.

– Vi er veldig fornøyde med å få Castik om bord, de er en god match for Element Logic og vil være en veldig god partner for selskapet fremover. Sammen vil vi fortsette den utrolige reisen vi har startet på, samtidig som vi holder på «the Element Way» og vår unike selskapskultur med menneskene i fokus. Det er utrolig mange spennende muligheter som åpner seg opp når vi legger Castiks ekspertise til vår egen kompetanse, erfaring og ambisjoner, sier administrerende direktør i Element Logic, Dag-Adler Blakseth i en pressemelding.

170 ansatte

Element Logic, med hovedkontor på Kløfta, er spesialister på automatiserte lagerløsninger sentrert rundt AutoStore-systemet. Selskapet ble grunnlagt i 1985 og har i dag 170 ansatte over hele Europa. Jobben deres er å designe, implementere og gi støtte til et bredt spekter av automatiserte og statiske lagerautomatiseringsløsninger for kunder i en rekke bransjer i Europa, supplert med egenutviklet proprietær programvare og teknologi.

Partner i Castik Capital, Michael Phillips forteller at selskapet vil legge til rette for at Element Logic skal vokse videre.

Element Logic leverte de ti første AutoStore-anleggene i verden, og implementerte i 2020 flere AutoStore-anlegg enn noe annet selskap.

Selskapet har oppnådd en enorm vekst de siste årene, og avsluttet i 2020 med en omsetning på mer enn én milliard norske kroner. Med fulle distribusjonsrettigheter for AutoStore i Europa har Element Logic utvidet og etablert seg i flere markeder de siste årene. I tillegg til nye markeder som Frankrike, Polen, Benelux og Tsjekkia, åpnet selskapet nylig kontorer i Spania og Finland.

Støtter ekspensjon

Som majoritetseier har Castik som mål å støtte Element Logic i deres ekspansjon i Europa, samt å utforske ytterligere muligheter for å utvide selskapets tjenester og programvarefunksjoner, delvis gjennom selektive fusjoner og oppkjøp, heter det i pressemeldingen.

– Vi er veldig glade for muligheten til å inngå et samarbeid med Dag-Adler og resten av Element Logic-teamet, og bidra til fortsatt vekst for selskapet. Element Logic har oppnådd en fantastisk vekst de siste årene i et marked for lagerautomasjon som fortsatt er i startgropen, sier partner i Castik Capital, Michael Phillips.

Transaksjonen er forventet å finne sted i juli 2021.

Powered by Labrador CMS