Udo Panenka skal ikke ta fiffige straffespark, men lede automasjonssatsingen til Jungheinrich.

Jungheinrich tar automatiseringen til topps

Det nyopprettede forretningsområde for automatisering blir en del av konsernledelsen hos den tyske truckprodusenten Jungheinrich.

Publisert

Fra 1. april 2024 tar Udo Panenka styringen over Jungheinrich sitt nyopprettede forretningsområde for automatisering som blir en del av konsernledelsen i selskapet.  Målet er å styrke Jungheinrich sin posisjon som en fremtredende aktør i automatiseringsindustrien, opplyser selskapet i en pressemelding.

Jungheinrich AG

Jungheinrich er en av verdens ledende gaffeltruckprodusenter, med  mer enn 18 000 ansatte og 40 salgs- og serviceorganisasjoner over hele verden.

Jungheinrich Nroge AS har cirka 145 ansatte, med hovedkontor på Brobekk i Oslo. I tillegg har selskapet kontorer i Trondheim, Bergen og Sandnes.

Det nye forretningsområdet vil samle alle enheter og ressurser med fokus på mobile roboter, automatiserte lagrings- og hentesystemer (ASRS) og lagerutstyr. Forretningsområdet er opprettet av styret i Jungheinrich, som har sitt hovedkontor i Hamburg.

Panenka er nåværende president for industriell automatisering hos ATS Corporation i Canada, og trekker dermed solid ekstern automatiseringskompetanse inn i selskapsledelsen. 

- Automatisering er avgjørende for vår fremtidige vekst og konkurranseevne. Med Panenkas inntog forventer vi en ny æra av teknologisk fremskritt og markedsledelse, sier Lars Brzoska, konsernsjef i Jungheinrich AG.

Rolf Najork, styreformann i Jungheinrich AG, fremhever Panenkas kompetanse som en viktig faktor for hans utnevnelse. 

- Panenkas omfattende erfaring og suksess innen industriell automatisering vil være uvurderlig for Jungheinrich. Hans ledelse er nøkkelen til vår strategiske retning innen automatisering, sier Najork.

Powered by Labrador CMS