Bohus har valgt en kompleks automasjonsløsning fra Jungheinrich. Det har gitt gevinster på flere fronter.

Automasjon ga stor energisparing

Bohus' har automatisert lageret. Det førte ikke bare til effektivisering, men også reduksjon av energiforbruket med 17 prosent. 

Publisert Sist oppdatert

Fra juni 2021 til juni 2023 gjennomgikk Bohus lager på Heia i Fetsund en overgang fra fullstendig manuelle drift til et helautomatisk kranlager, levert av Jungheinrich. 

Det medførte naturligvis effektivisering i lagerdriften, men det ga også andre fordeler. Bohus reduserte nemlig energiforbruket en god del som følge av omleggingen.

Ifølge en pressmelding fra Jungheinrich var energibesparelsen på 190.000 kWt fra det siste manuelle året til det første automatiserte. Det tilsvarer 17 prosent nedgang i energiforbruket uten at det har vært store endringer i totalvolumet av varer.

- Bohus' transformasjon fra manuell til automatisert drift resulterte i imponerende 17 prosent reduksjon i energiforbruket, en strømlinjeformet vareflyt og en smartere utnyttelse av plassen. Til sammen gir dette en energieffektiv og feilfri drift, sier Håkon Bredde, CEO i Bohus logistikk.

Automatisering har vist seg å være mer energieffektivt av flere grunner:

Jens Gjerlaug i Jungheinrich sier at automasjon gir en gevinst også innen energibruk.
  • Effektiv vareflyt: Reduserer behovet for interntransport.
  • Regenerering av energi: Jungheinrichs automasjonsløsninger regenererer energien.
  • Optimalisert lagerhøyde: Minimerer fotavtrykk og interntransport.
  • Redusert feilplukk. 

- Det vi har sett er bare begynnelsen. Med hver ny innovasjon og hvert gjennombrudd innen automasjon, beveger vi oss nærmere en fremtid der bærekraft og forretningsmessig suksess går hånd i hånd, sier Jens Iver Gjerlaug, leder for Logistics Systems i Jungheinrich Norge.

Powered by Labrador CMS