Ledergruppen i ITO PallPack som nå blir en del av Motion Tech Group. f.v. Christian Hagen (daglig leder), Bent Mæhre (salgssjef), Lars Pilgaard (organisasjonssjef), Christian Wood (servicesjef), Arne Hagen (prosjektselger, tidligere daglig leder), Andreas Skuterud (teknisk sjef). I tillegg består ledergruppen av Axel Hagen (leder for den svenske delen av virksomheten) og Tore Myhra (produksjonssjef).

Kjøper 100 prosent av ITO PallPack

Motion Tech Group overtar den norske leverandøren av lager- og industriløsninger ITO PallPack.

Publisert

Stockholmsbaserte Systematic Growth etablerte Motion Tech Group i 2020. De to siste årene er finske Nekos og AMH fra UK innlemmet i gruppen, og nå kommer ITO PallPack inn som det tredje selskapet i denne europeiske storsatsingen, opplyser ITO i en pressemelding.

Avtalen innebærer at Systematic Growth kjøper 100 prosent av aksjene i ITO PallPack Gruppen AS fra dagens eiere i familien Hagen. Kjøpet gjøres delvis opp med aksjer i Motion Tech Group, slik at Hagen-familien fremdeles vil være betydelige deleiere i gruppen.

70 ansatte

Andre og tredjegenerasjons ITO-eiere, Arne Hagen og Christian Hagen

ITO PallPack har vært en ledende leverandør og systemintegrator gjennom en årrekke, med sterk omsetningsvekst og solid bunnlinje. Med ITO Produksjon på Tyristrand, ITO PallPack AS i Oslo og ITO PallPack AB i Sverige, har ITO totalt 70 medarbeidere og en forventet omsetning i år på 200 millioner kroner. Christian Hagen fortsetter som daglig leder for ITO PallPack i Norge, Axel Hagen fortsetter som daglig leder for det svenske søsterselskapet, mens Arne Hagen også fremover vil være involvert i nye salgsprosjekter i begge land.

Christian Hagen er tredje generasjon ITO-leder siden selskapet ble grunnlagt av hans farfar Harald Hagen i 1959 og senere vært ledet av faren Arne Hagen gjennom en årrekke. Christian tror både tidspunktet og valget av samarbeidspartnere er riktig.

– Gjennom flere år har vi vist at vi besitter det som skal til for å gjennomføre store og komplekse installasjoner som skaper lønnsomhet og konkurransefordeler for kundene våre. Nå blir vi en del av en gruppering med solide muskler og høye ambisjoner for hele det europeiske markedet. Overfor kundene betyr det at vi kan levere enda høyere servicegrad og et større spekter av løsninger og integrasjoner. For øvrig blir det “business as usual” med en erfaren ledergruppe og et fantastisk team med dyktige medarbeidere, sier Christian Hagen.

– Et nytt nivå

Installasjonen hos Nordic Nest i Kalmar i 2023 er en av de største i ITO-historien.

Det samme gjelder for den svenske delen av ITO PallPack, der de i år har gjennomført en av de største installasjonene i ITO-historien, hos Nordic Nest i Kalmar.

– Det er en installasjon som løfter oss til et nytt nivå, og resultatene i 2023 blir “all time high” for oss i Sverige. Nå gleder vi oss til å fortsette veksten, uttaler Axel Hagen, leder for ITO PallPack i Sverige.

Louise Ringström Grandinson leder Stockholmsbaserte Motion Tech Group. Hun ser oppkjøpet som en strategisk utvidelse av gruppen.

– Vi gleder oss stort over at det nå skrives et nytt kapittel der vi med ITO på laget vil sette en ny standard for service og nyskapning i industrien. ITOs markedsforståelse og state-of-the-art teknologi for pakking og palletering vil utvilsomt få stor betydning for hele gruppen vår, uttaler hun.

Powered by Labrador CMS