Autostore-anlegget til Matvareexpressen vil være delt i to temperatursoner, og ligge på en mesanin for å utnytte eksisterende lager maksimalt.

Vil knuse plukkrekorder med ny AutoStore-løsning

Matvareexpressen har valgt en Autostore-løsning fra Element Logic som består av både romtempererte soner og kjølesoner. Planen er at det skal gå unna i svingene. 

Publisert

Matvareexpressen (MVE) er en fullsortimentsleverandør av dagligvarer og storhusholdningsartikler, som via sin nettbutikk betjener bedriftskunder i Vestland, Rogaland og Agder, og på Østlandet. MVE er en unik leverandør av mat og husholdningsartikler, spesialisert for barnehager, skoler, kantiner, sykehjem og andre institusjoner. Nå investerer de i et nytt automatisert lager, levert av Element Logic. 

Om Matvareexpressen

  • Matvareexpressen er leverandør av mat og husholdningsartikler, spesialisert for barnehager, skoler, kantiner, sykehjem og andre institusjoner. 
  • Matvareexpressen hadde en beskjeden start og brukte 14 år på å nå en omsetning på 100 millioner kroner i 2021, og har deretter vokst til en omsetning på 326 millioner kroner i 2023. 
  • Selskapet har nå et team på 160 ansatte og dekker fra store deler av Sør-Norge. Selskapet ble børsnotert i september 2023.

Systemet vil bli installert på mesanin i MVEs eksisterende lager på Forus i Rogaland, som gjør at lageret blir utnyttet til det ytterste. Systemet hos MVE vil være det første i Norge som blir installert på mesanin i tillegg til å håndtere flere temperatursoner. Ombygningen og optimaliseringen gjør at MVE kan utnytte dagens lagerareal mer effektivt, og dermed bli værende i nåværende lager i flere år fremover mens selskapet vokser.

Administrerende direktør i Element Logic Norge Mats Bjerkaas.
Fredrik Engen, daglig leder i Matvareexpressen.

I første omgang skal Element Logic levere et lite Autostore-anlegg med 7000 kasser. Arbeidet er i gang, og anlegget skal stå klart over sommeren 2024.

– Det kan utvides og det kommer til å komme mer, blant annet ligger det til rette for banesystemer på utsiden av anlegget, sier administrerende direktør i Element Logic Norge Mats Bjerkaas til MT.

Med implementeringen av AutoStore-løsningen forventer Matvareexpressen å øke effektiviteten, redusere plukktidene og forbedre nøyaktigheten i plukkeprosessen. Dette vil bidra til å imøtekomme kundenes økende behov og sikre pålitelig levering.

– Den avgjørende faktoren for valget av Element Logic som leverandør var deres ekspertise og erfaring innen automatiserte lagerløsninger, samt deres evne til å skreddersy løsninger etter våre spesifikke behov. Vi regner med å knuse rekordene for plukkhastighet!, sier Fredrik Engen, daglig leder i Matvareexpressen.

Powered by Labrador CMS