Et nytt AutoStore-anlegg i Oslo skal effektivisere Brings netthandelskonsept Shelfless.

Leverer enda en AutoStore til Bring

Swisslog leverer det fjerde AutoStore-anlegget til Brings nordiske satsning Shelfless. Denne gangen til Østlandsterminalen utenfor Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swisslog inngikk i begynnelsen av 2021 en rammeavtale med Bring Parcels AB om levering av lagerautomatisering til logistikkselskapets nye fulfillmentløsning ”Shelfless”. Det er nå besluttet å bygge enda et automatisert AutoStore-anlegg, denne gangen på Østlandsterminalen utenfor Oslo.

Levering til Bring Shelfless Østlandet består av en AutoStore med 42 000 bins, 70 R5-Redline-roboter, 10 porter med pick-to-light-teknologi, 7 innlagringsstasjoner og Swisslogs SynQ AutoStore Software.

Automasjonsløsningen bygges i direkte tilknytning til eksisterende pakketerminal på Østlandet, noe som gjør det mulig å korte ned ledetidene i håndtering og skape en effektiv helhetsløsning. Installasjonen av anlegget starter tidlig i første halvdel av 2023 når det nye tilbygget står ferdig på Østlandsterminalen. Shelfless er allerede lokalisert på Berger, Oslo og anlegg er under oppføring i Rosersberg, Stockholm og i Køge, København.

Christian Walby, salgssjef for AutoStore i Swisslog, gleder seg over å kunne levere enda et anlegg til Bring.

– På Østlandsterminalen vil vi bruke den kompakte og energieffektive AutoStore-løsningen fra vår automasjonspartner Swisslog. Størstedelen av leveransene vil være fossilfrie og skje kun få timer etter at kunden har bestilt varene sine på nett. Med denne store nordiske satsingen vil vi kunne tilby både raskere og grønnere leveranser, sier Tobias Åbonde, nordisk direktør i Shelfless.

Den nye helautomatiserte lagerløsningen blir den fjerde i sitt slag som etableres i Norden i samarbeid med Swisslog.

– Vi er ekstremt stolte og beæret over å ha blitt valgt som partner for Brings offensive lagerautomatisering. Det er en stor tillit vi har fått og vi vil gjøre vårt ytterste for å fortsette å innfri Brings høye forventninger. Dette er det andre AutoStore-anlegget som vi leverer til Bring i Norge, noe som styrker Swisslogs posisjon som Norges ledende leverandør av integrerte logistikkløsninger, sier Christian Walby, salgssjef for AutoStore i Swisslog.

Swisslogs rammeavtale med Bring strekker seg over fem år og innebærer at Swisslog leverer alle AutoStore-løsninger til Brings nordiske anlegg.

Powered by Labrador CMS