SELGER OG UTVIKLER: Robotic Innovation leverer og spesialtilpasser blant annet mobile roboter fra MiR.

Robotic Innovation vokser inn i nytt bygg

BRYNE: Salget av mobile roboter skyter i været. Det merker Robotic Innovation, som utvider staben og flytter inn i nytt bygg.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) meldte i desember om rekordhøyt salg av mobile roboter, med nesten 300 solgte på én måned. Det merker Robotic Innovation, som selger MiR-roboter og annet autonomt utstyr i Norge.

VOKSER: I det nye bygget vil Robotic Innovation ha plass til 25 ansatte i tillegg til lab, demorom og verksted.

Til tross for en kort bråstopp i mars 2020 da covid-19 satte verden litt på hodet, har Bryne-bedriften opplevd en solid vekst.

– Vi økte omsetningen med 80 prosent i 2020, og gikk fra to til fem ansatte. Så doblet vi igjen i fjor. Flere folk er på vei inn, så vi blir ti i løpet av kort tid, forteller gründer og daglig leder Annette Anfinnsen til MT.

Flytter

Nå er et nytt bygg under oppføring bare et par hundre meter unna dagens lokaler i Bryne, et bygg som Robotic Innovation skal eie sammen med utbyggeren. Bygget, som både får demorom, lab, verksted og kontor, trengs med den veksten Anfinnsen ser for seg.

Omsetningen i 2021 var 10 millioner, mens i 2022 er målet 30 millioner kroner.

– Det skal vi få til med å selge og levere, rett og slett. Vi har jo bemannet opp, og fått god kompetanse på huset. Vi har en del tilbud ute, og vi holder på å levere et prosjekt med komplett mobil robotløsning, med integrasjon mot ERP-system og nettapplikasjon hos Haugstad Møbel. Det blir en viktig referansekunde for oss, sier Anfinnsen.

Max-blink hos Asko

Gründer og daglig leder Annette Anfinnsen i Robotic Innovation.

I tillegg til Robotene fra MiR, leverer Robotic Innovation integrasjon og løsninger også knyttet til de andre typer autonome kjøretøyer. Hos Asko i Rogaland har de blant annet satt opp seks autonome AGV-trucker fra Max AGV. Her slo pandemien heldig ut for Robotic Innovation.

– De som hadde levert truckene fikk ikke inn personal fra Sverige, og da ble vi kontaktet for å sette opp løsningen. Og når vi først kom inn, fikk vi et godt samarbeid med Asko, forteller Anfinnsen.

Nå har hun og kollegene sørget for integrasjon av seks AGV-er hos Asko Rogaland og ni tilsvarende maskiner hos Asko Hedmark. I tillegg har de satt opp 12 AGV-er hos Q-Meieriene på Jæren. Nå kan Robotic Innovation også tilby leveranser av AGV-er fra Max AGV.

Programvare-fremstøt

Hele tiden utvider Robotic Innovation spekteret av produkter og tjenester de kan levere.

– Det siste nå er at vi har laget en nettapplikasjon for visualisering og interaksjon mot robotflåten og erp/fabrikk-system, uavhengig av hvilken hvem som har produsert roboten. Nettapplikasjonen gir fullstendig oversikt over vareflyten, både ordrestatus, vare ID, lagerlokasjon, transport ordre og status robot flåte. Operatør velger ordre som ønskes kjørt til lastesone for transport, AMR-ene starter umiddelbart å transportere pallene tilhørende ordre til lastesone. Maskin status vises også i nett applikasjonen, slik som effektivitet, batteri status, service, service historikk og alarm, sier Anfinnsen, som forteller at selskapet satser hardt på markedsføre seg mot både industri og logistikk.

– Vi har utviklet flere nye produkter, og jeg mener at vi har kommet lengst i Norge, med tanke på hva vi kan levere nå, sier hun.

Robotic Innovation blir blant annet å treffe på Vestlandskonferansen 5. april 2022 og på Smart Industri på Nova Spektrum i Lillestrøm 23.–25. mai.

Powered by Labrador CMS