Charles Galaasen er selve navet for sjåførrekrutteringen til norsk transport- og lastebilbransje.
Charles Galaasen er selve navet for sjåførrekrutteringen til norsk transport- og lastebilbransje.

Rock og ungdommelig transport-stolthet

Ingen tvil. Lastebilen er hjertet i transport- og logistikkvirksomheten.

Det mener i alle fall Opplæringskontoret for service og samferdsel som arrangerer Last Vegas på Nebbenes Kro Sørgående 22.juni.

Dette er årets happening for lærlinger, Vg2-elever og lærebedrifter i Oslo og Viken.

Arrangementet er en hyllest til de som fører lastebilnæringens yrkesstolthet videre.

Fagopplæring innen transport og logistikk er et dagligdags hovedtema for denne gjengen. Men mandag 22. juni er dette krydret med fest og god stemning, rock og ungdommelig transport-stolthet.

Nebbenes Kro griller burgere og pølser av høy kvalitet. Det blir live-musikk med bl.a. "Alna Brothers" og det nyetablerte lærling-bandet fra Posten; «The Mailers».

NLF-sjefen stiller

Sentrale personer i bransjen holder innlegg. Norges Lastebileier-Forbund stiller med selveste adm. dir. Geir A. Mo som hyller lærlinger og lærebedrifter. NHO Transport sender Torstein Clausen Jystad.

Opplæringskontoret spanderer maten, Yrkestrafikkforbundet serverer kaffe og ASKO Norge sponser brus og mineralvann.

En heftig scene er på plass, et samarbeid mellom Bertel O. Steen og Lørenskog distribusjon og lager som stiller med en to-etasjes showtrailer.

Seks nye nasjonale ambassadører i Yrkessjåførfaget presenteres. I den forbindelse fraktes det inn en fullskala lastebilsimulator fra Førde. Her sitter man i en ekte lastebilhytte når man kjører simulatoren, en svært realistisk opplevelse.

Ifølge sjefen for arrangementet, Øivind Aksberg, yrkessjåfør, musiker og veileder for lærlinger ved Opplæringskontoret blir det mye tøft å se på og mange kule folk å prate med.