Hammersborgstunnelen stenges fra 1. juli.

Treårig Ring 1-køkaos fra 1. juli

Da var datoen for stenging klar. Ring 1-tunnelene mellom Oslo Spektrum og St. Olavsgate stenges for all biltrafikk fra 1. juli i tre år.

Publisert Sist oppdatert

Hammersborgtunnelen skal gjennom en omfattende ombygging, mens Vaterlandstunnelen skal oppgraderes som en del av prosjektet for det nye regjeringskvartalet.

- Vi velger å stenge Ring 1 når trafikken er lav og det er mindre trykk på kollektivtrafikken. På den måten vil vi legge til rette for en mykere overgang til nytt trafikkmønster og nye ruter for kollektivtrafikken, uttaler prosjektleder for Ring 1-prosjektet i Statens vegvesen, Elin Hermanstad Havik, i en pressemelding. 

Hammersborgtunnelen skal senkes som en del av sikkerhetstiltaket knyttet til byggingen av det nye regjeringskvartalet. Dette arbeidet vil ta tid på grunn av de utfordrende grunnforholdene i området. Tunnelene, som er gamle, vil gjennomgå omfattende utskiftning av installasjoner og reparasjoner av konstruksjoner og vegbane for å oppfylle kravene til tunnelsikkerhet.

Som Logistikk Inside har skrevet tidligere, stålsetter transportnæringen i Oslo-regionen seg for den nær forestående stengingen:

Powered by Labrador CMS