NHO LTs Are Kjensli overrakte Miljøprisen til Elisabeth Preus Vestre under bransjemiddagen på Transport & Logistikk i The Qube mandag kveld. Foto: Per Dagfinn Wolden
NHO LTs Are Kjensli overrakte Miljøprisen til Elisabeth Preus Vestre under bransjemiddagen på Transport & Logistikk i The Qube mandag kveld. Foto: Per Dagfinn Wolden

Miljøprisen til Vestre As

- Dette motiverer til å bli enda bedre, sa Elisabeth Preus Vestre mottok Miljøprisen under bransjemiddagen på Transport & Logistikk.

Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Preus Vestre er mor til landets ferske næringsminister, Jan Christian Vestre, som frem til statsrådsutnevnelsen var toppsjef i møbelprodusenten Vestre AS.

Møbelbedriften har eksistert siden 1947 og har sterke familierøtter innad i selskapet.

- Vi vil jo at industrien og Greta Thunberg-generasjonen skal kunne møtes og det går an, understreket Elisabeth Preus Vestre da hun mottok miljøprisen på vegne av Vestre AS.

«Helhetlig arbeid»

«Vestre AS belønnes for sitt helhetlige arbeid med å kutte utslipp i alle ledd av bedriften, et resultat av at de har tallfestede mål i tråd med Parisavtalen. Selskapet viser også evne til å gjennomføre sine bærekraftsmål, samtidig som de har flere prosjekter på gang. De er forbilledlig sitt miljøansvar bevisst, noe som vises igjen da de har integrert 9 av FNs 17 bærekrafts-mål i sin egen forretningsfilosofi, og har konkrete prosjekt knyttet til hvert område», heter det i juryens begrunnelse.

Prisen deles ut av NHO Logistikk og Transport og tildeles en person eller virksomhet som på etterfølgelsesverdig vis har oppnådd eksepsjonelle resultater innenfor miljø. Prisvinneren må også være en del av eller ytet nytte for transport og logistikk-bransjen.

– Det betyr veldig mye, og det skjerpe jo vår vilje til å bli enda bedre. En pris er jo noe som ikke er statisk. Det gjør jo at vi streber etter å bli enda bedre, og det må til, sa Elisabeth Preus Vestre da hun tok imot prisen på vegne av selskapet.

Et fortrinn

Hun er klar på at et sterkt miljøfokus også er et konkurransefortrinn.

– Ja, det er jeg overbevist om, men vi er ikke alene om dette, heldigvis. Det er jo flere bedrifter i Norge som blir mer og mer miljøbevisst, forteller Preus Vestre.

Vestre AS bygger for tiden det som skal bli verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk og besøkssenter i spektakulær arkitektur på Magnor.

Powered by Labrador CMS