Lexit selger etikettvirksomheten

Etikettvirksomheten til Lexit Group overtas av svenske Nordvalls Etikett.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lexit Group har valgt å selge sin etikettvirksomhet for å fokusere på teknologiområdene innen merking, datafangst og digitalisering, opplyser selskapet i en pressemelding.

Kjøper er svenske Nordvalls Etikett, som med dette blir Skandinavias ledende leverandør av etiketter.

Brorparten av Lexits kunder kjøper flere løsninger og produkter av selskapet, inkludert etiketter. Lexit og Nordvalls har inngått en samarbeidsavtale for å sikre bredden i leveransene til Lexits kunder i Norge og Sverige.

– Da vil begge selskapene kunne satse videre der de er sterkest for å levere best mulig løsninger og produkter til kundene, sier administrerende direktør Sjur Skjæveland i Lexit Group.

Lexit er en av Norges største etikettleverandører med fokus på næringsmiddelkunder og har også en sterk markedsposisjon i Sverige. Nordvalls og dets eier, tyske Possehl Group, har vært drivende i konsolideringen av bransjen. Med dette oppkjøpet styrker Nordvalls sin posisjon ytterligere og blir Skandinavias klart ledende leverandør av etiketter med en årlig omsetning på godt over én milliard kroner.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Lexit Labels ansatte og kunder velkommen til Nordvalls Etikett. Akkurat som Nordvalls, jobber Lexit langsiktig i tett samarbeid med sine kunder. Vi ser frem til det fremtidige samarbeidet mellom våre selskaper, sier Nordvalls administrerende direktør Patrik Jenemark.

I en overgangsperiode vil Lexits etikettvirksomhet fortsette å operere under merkenavnet Lexit Labels. Driften av selskapets etikettproduksjon i Mölnlycke og Trondheim og salgsapparatet i Norge og Sverige overtas av Nordvalls 1. mars.

Powered by Labrador CMS