Ny DHL-terminal på Værnes

En ny og mer effektiv logistikkterminal gir trøndere mulighet til å få pakkene sine på dagen.

Publisert Sist oppdatert

DHL åpner en ny terminal ved Trondheims flyplass Værnes. DHLs investering kommer som følge av økt etterspørsel i region Midt-Norge.

- Den nye terminalen tillater at vi kan betjene Midt-Norges kunder raskere og mer effektivt enn noen gang. Dette er gode nyheter for alle fra Surnadal til Brønnøysund, sier Ståle Thoresen, Operation Manager ved Trondheimskontoret i DHL Express i en pressemelding.

Dag-0

Åpningen av terminalen gjør at flere kunder i Trøndelag kan få tilgang til såkalt «dag 0-tjensete», nemlig at varene kommer fram til adressat samme dag som de ankommer Oslo.

- Dersom etterspørselen etter gods fortsetter å øke, vil dette gi rom for investeringer som vil bidra til å øke servicegraden utenfor Trondheimsregionen. Dersom pilene fortsetter å peke oppover ser vi derfor for oss at også kunder i distriktene vil få dag 0-tjeneste på sikt.

DHL har en uttalt strategi om å opprette terminaler i umiddelbar nærhet til flyplasser. Målet er å gjøre transporten enda raskere og mer effektiv.

- DHL Express’ godstransport kommer inn som flyfrakt og ekspressgods, så det gir mening at vi har et tett samarbeid med flyplassene. Vi merker allerede at samarbeidet med Avinor er godt, da det gir oss mer fleksibilitet enn vi har hatt tidligere. Dersom det skulle oppstå forsinkelser med innkommende fly har det eksempelvis mindre å si ettersom vi befinner oss i nærheten, forklarer Thoresen.

Automatisering

Den nye terminalen har flere fordeler. Blant annet er store ressurser lagt ned i mer automatisering.

- Vi har investert i en PuD(Pick-up and delivery)-finger som gjør at sjåførene kan sette kjøretøyene på en øy utenfor terminalene, og hente pakkene rett fra et transportbånd. Dette effektiviserer prosessen betraktelig, og sparer oss for mye unødvendig lagertid. Redusert sorteringstid kommer også kundene til gode i form av at sjåførene er enda raskere ut på rute enn tidligere.

Ledelsen i DHL Express i Norge er også godt fornøyde med at terminalen nå er på plass. 

- Terminalen på Værnes er et viktig steg i vår vekststrategi. Kvalitet og vekst i balanse gjør at vi når vår målsetningen om å sikre norsk næringsliv rask tilgang til det globale markedet. Vi er derfor glade over å kunne tilby en enda bedre service til kundene også i region Midt-Norge, avslutter Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge.