Maskingigant med nytt logistikksenter

Den tyske anleggsmaskinprodusenten Liebherr investerer stort.

Publisert Sist oppdatert

I juli startet tyske Liebherr byggingen av sitt nye logistikksenter nær Kirchdorf an der Iller i Baden-Württemberg. Superlageret krever i innledningsfasen en investering på 100 mill. euro før det kan tas i bruk i 3. kvartal 2015.

Lageret skal først og fremst betjene deleleveranser til selskapets anleggsmaskiner som forøvrig kun utgjør en av konsernets 10 divisjoner. Etter planen skal logistikksenteret senere også betjene ytterligere noen av divisjonene.

Grunnlaget for lokaliseringen

Det ble foretatt grundige analyser før lokaliseringen nær Kirchdorf ble valgt. A7 Autobahn går like ved, at området gir gode muligheter for utvidelse, og at en rekke av Liebherrs store anleggsmaskinfabrikker i Syd-Tyskland, Østerrike og Frankrike ligger nær, var avgjørende elementer for stedsvalget.

Første fase av byggeprosjektet

Første fase av byggeprosjektet vil gi Liebherr et logistikksenter på 47.000 m2 og eget administrasjonssenter i tillegg. Ferdig utbygd vil lageret dekke 170.000 m2 og eget administrasjonssenter på 4500 m2 på det 360.000 m2 store området.

Høytlageret vil romme 60.000 paller og blir 38 meter høyt. I tillegg kommer en egen seksjon med plass for 122.000 containere i en totalhøyde på 29 meter. Kapasiteten vil være behandling av 3500 containere i timen.

I den resterende delen av lageret, en 20 meter høy bygningsseksjon, er det avsatt plass for manuell lagring i et areale med hele 25.000 palleplaser og god plass for spesialpakking.

Totalt får det nye distribusjonssenteret 22 lasteplasser for vogntog og varebiler.

Powered by Labrador CMS