Are Kjensli og NHO LT bær om ytterligere tilpasninger av reglene i forbindelse med ekstremværet Hans.

NHO LT fikk halvparten av det de ba om

- Mat og medisiner må frem, også i ekstremvær!

Publisert Sist oppdatert

NHO Logistikk og Transport vil sikre forsyningskjedene og fikk i onsdag gjennomslag for tillempinger i kjøre- og hviletidsbestemmelsene. 

- Tilbakemeldingen fra flere av våre største transportører har imidlertid gjort at vi i dag har bedt om ytterligere tillempinger, sier adm. direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli.

I lys av dette ba NHO LT om at daglig arbeidstid økes fra 10 til 12 timer og pålagt døgnhvile reduseres fra 11 til 8 timer.

Torsdag ettermiddag kom svaret, og NHO LT fikk ikke alt de ba om. 

  • Daglig kjøretid økes fra 10 til 11 timer.
  • Pålagt døgnhvile reduseres fra 11 til 9 timer (ingen endring fra i går).
  • De siste midlertidige justeringene trer i kraft 11. august.

Ekstremværet Hans har gjort stor skade på infrastruktur og fremkommeligheten er krevende flere steder. Med samtlige hovedveier mellom Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim stengt på ulike strekk, sier det seg selv at godsfremføringen blir forsinket eller i verste fall forhindret.

- Det er også avgjørende at tungtransporten ikke blir stoppet på kommunal- og fylkesveier. Er veien åpen for persontrafikk må også varetransporten få passere. Vi forventer at de aktuelle kommunene og fylkeskommunene har forståelse for dette. For øvrig har vi tett kontakt med både Samferdselsdepartementet og Statens Vegvesen, avslutter Are Kjensli.

Powered by Labrador CMS