Logistikksjef hos Jollyroom, Cecilia Olsson, forteller om langt bedre effektivitet med det nye pakkesystemet.

Automatisert pakking dobler effektiviteten

Netthandelsselskapet Jollyroom har investert i en automatisk pakkeløsning i sitt nye Göteborg-lager, som både effektiviserer, reduserer transportkostnader og gir miljøgevinst.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jollyroom er Nordens største barn- og babybutikk på nettet. E-handleren har et sortiment på cirka 40 000 artikler, og selger alt fra barnevogner og senger, til leker og barneklær. Tidligere i år åpnet de et nytt lager i Göteborg for smått og mellomstort gods, med en stor Autostore-løsning. Nå har de tatt automatiseringen ett skritt videre med en automatisert pakkeløsning.

Les også: Fra stuebord til Autostore

Det brede sortimentet gir en del interne utfordringer for Jollyroom, spesielt for å optimalisere pakkeprosessen.

- Det er ikke mulig å bestille kartonger i like mange størrelser som vi har varer, noe som gjør at ting av og til sendes i for store kartonger, hvor det kreves bobleplast for å fylle ut og beskytte varen under transport. For store kartonger i forhold til produktet, er dårlig for miljøet og mindre effektivt å transportere, og vi vet også at godt tilpasset emballasje, er noe kundene våre setter pris på. Derfor har vi i løpet av året undersøkt en rekke alternativer for å kunne automatisere denne prosessen, og nå har vi funnet en tilfredsstillende løsning, sier Cecilia Olsson, logistikksjef hos Jollyroom.

Lim - ikke teip

Derfor har Jollyroom investert i en automatisert løsning fra B+ Equipment. Systemet består av tre maskiner som lager kartonger, og ti maskiner som skanner produktets størrelse, bretter ned kantene og forsegler kartongene i en optimert størrelse. I stedet for teip, bruker maskinen et veldig sterkt lim, som minimerer faren for skade under transpoert. Ved i tillegg å perforere forpakningen, blir forsendelsen enkel å åpne for kunden. Det nye systemet er allerede satt i drift.

Pakkene blir ikke teipet, men limt, og størrelsen tilpasses helt presist til forsendelsen.

Ifølge Jollyroom var en avgjørende faktor i valget av leverandør, at systemet ikke skjærer til kartongne med kniver, men i stedet perforerer dem, så de lett kan brettes ned.

- Kartongkniver må slipes med jevne mellomrom, noe som ville ha stanset hele produksjonsflyten i et kort tidsrom. Å stoppe vår produksjon i bare 5 minutter, får konsekvenser for flere hundre ordre, og i intensive perioder som Black Week og julehandelen, er dette helt uholdbart for oss, sier Olsson.

Beder flyten

Det nye systemet kan produsere opptil 1560 kartonger i timen, og kommer ifølge e-handleren til å doble effektiviteten i utleveringsflyten, både hva gjelder smått og mellomstort gods.

Med ferdig tilpassede kartonger vil tidsbruken i den manuelle pakkeprosessen halveres.

- Tidligere tok det i gjennomsnitt to minutter å pakke en ordre manuelt, hvorav mye av den tiden gikk med til å klargjøre kartonger. Etter den nye installasjonen, kommer det i stedet til å ta cirka ett minutt, noe som innebærer en fordobling av effektiviteten, sier Olssson.

Å optimere pakkingen av gods har, ifølge e-handleren, ikke bare positiv effekt på vareflyten og kundenes opplevelse, det er også en del av et langsiktig miljøarbeid for å redusere selskapets totale miljøpåvirkning.

- Den automatiserte pakkeløsningen har bidratt til å redusere vårt totale utlastingsvolum av smått og mellomstort gods med 25 prosent. I tillegg kreves det ingen bobleplast lenger, eller annet fyllmateriale i kartongene. Det både minsker vår miljøpåvirkning og senker våre transportkostnader, sier Olsson.

Jollyrooms store Autostore-anlegg åpnet i september etter en rekordrask installasjon gjort av Element Logic.

Bygd samme med Autostore

Den automatiserte pakkeløsningen er sammenbygd med Jollyrooms robotlager, Autostore, og den automatiserte pakkesorteringsterminalen, som ble installert i september. Til sammen utgjør de tre systemene en helautomatisert logistikkløsning for smått og mellomstort gods, i Jollyrooms nybygde lager for utleveranser, i Sörred i Göteborgs havn. Løsningen er allerede forberedt for utbygging, noe som ifølge Jollyroom er en forutsetning for å kunne fortsette å vokse aggressivt, og for å kunne håndtere fremtidens tøffe konkurransesituasjon.

Ifølge B+ Equipment ligger Jollyroom i tet når det gjelder å automatisere sin pakkeprosess, og den nye installasjonen er den første som er gjennomført  hos en rendyrket e-handler i Norden.

- Jollyroom har på kort blitt en stor aktør i e-handelsbransjen. Som leverandør mener vi at selskapet er strukturert og har en tydelig visjon, og samarbeidet med Jollyroom har vært, og er fremdeles, utmerket, avslutter Bernard Dominici, salgsdirektør for B+ Equipment.

Powered by Labrador CMS