– Vi ser gode vekstmuligheter innen sentrale lager- og kombinasjonseiendommer i Oslo-området, sier NREPs Norges-sjef Jens Petter Hagen.

Kjøper lagereiendom for over tre milliarder

Eiendomsaktøren Nrep kjøper 49 prosent av selskapet Wilog, med en portefølje som i dag består av 17 lager- og kombinasjonsbygg på 130.000 kvadratmeter sentralt i Oslo-området.

Publisert Sist oppdatert

Fremover skal det også gjøres ytterligere investeringer. 

– Vi ser gode vekstmuligheter innen sentrale lager- og kombinasjonseiendommer i Osloområdet. For samtidig som tilbudet av disse eiendommene reduseres som følge av byutvikling, er etterspørselen fra potensielle leietakere høy, sier Jens Petter Hagen, Norgessjef i Nrep, i en pressemelding. 

Majoriteten av de tidligere eierne av Wilog kjøper seg også inn i det nye selskapet som vil bli forvaltet av Propcap. 

– Vi er veldig glade for å få Nrep med på laget. Vi har sett etter en partner som stiller med frisk kapital og styrker våre planer om videre vekst. Vi opplever stor etterspørsel og gode leiepriser for denne type sentral logistikkeiendom og ser spennende muligheter og synergier i en videre utvikling av Oslo-porteføljen, sier Finn Erik Røed, styreleder i Wilog.

Store vekstplaner

Nrep og de øvrige eierne har ambisiøse vekstplaner. Som del av avtalen vil Nrep sette av minst én milliard kroner til flere investeringer. 

– Vi har en investeringsplan om å finansiere ytterligere vekst av porteføljen, og vil over tid øke Nreps eierandel til rundt 70 prosent og doble porteføljen. I løpet av de kommende årene ser vi for oss at porteføljen har et tydelig avtrykk i alle de store knutepunktene i og rundt Oslo, sier Hagen. 

Wilog-porteføljen har blitt forvaltet og bygget opp av Propcap i løpet av de siste tre årene, og Propcap vil fortsette å videreutvikle og forvalte porteføljen. 

– Vi ser frem til å fortsette arbeidet med å utvikle porteføljen sammen med de nye aksjonærene. Nrep er en bra match for Wilog og deler vårt syn på mulighetene i dette segmentet, sier daglig leder i Propcap, Lasse Kristiansen.

Flere store kjøp

 Investeringen gjøres gjennom fondet NSF V, som siden lanseringen i mai 2023 har stått bak flere store oppkjøp i Oslo-området, som kjøpet av Akersgata 51 og Tordenskiolds gate 6 fra Entra og kjøpet av logistikkporteføljen Marine Trading i Moss.

Etter kjøpet vil Wilog eies av 15 aksjonærer, der Nrep (49 prosent), Trollborg Invest (17 prosent), Skips AS Tudor (14 prosent) er de største. Ansatte i Propcap vil kjøpe seg inn og få en eierandel på 3 prosent.

Powered by Labrador CMS