Øystein Børmer tar over som tolldirektør 1. april.

Øystein Børmer blir ny tolldirektør

Finansdepartementet har tilsatt Øystein Børmer som ny tolldirektør. Han tiltrer 1. april 2017.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øystein Børmer (49) kommer fra Direktoratet for Økonomistyring (DFØ) der han har arbeidet siden 2006, først som assisterende direktør og leder for stabsavdelingen, og fra 1. november 2012 som direktør for etaten.

Børmer er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo (1994). Tidligere har han vært finanspolitisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe (1997 – 2001) og statssekretær i Finansdepartementet (2001 – 2005).

– Øystein Børmer er en dyktig og erfaren leder. Han har gode resultater fra utviklings- og omstillingsarbeid i virksomheten han kommer fra og bruker mulighetene som ligger i ny teknologi. Jeg er trygg på at han vil gjøre en god jobb som leder for Tolletaten. Jeg vil også takke Eivind Kloster-Jensen for å ha gjort fremtidsrettede grep og ledet etaten på en god måte det siste halvåret, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Fra 1. april vil Eivind Kloster-Jensen, som har vært midlertidig tilsatt tolldirektør siden august 2016, gå over i stilling som avdelingsdirektør for Tolletatens etterretningssenter (TES).

Fra samme dato vil fungerende avdelingsdirektør Jørn Ferner Bergersen i Tolletatens etterretningssenter (under etablering) gå over i stilling som underdirektør for senterets samordningsseksjon. Videre beordres seniorrådgiver Øyvind Hafsøe til å lede kontrollavdelingen i Tolldirektoratet med virkning fra 6. februar.

Powered by Labrador CMS