Dobler kapasiteten på Svinesund

Gjennom å øke antall plasser på Svinesund, håper Statens vegvesen å stanse flere farlige, utenlandske vogntog.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenlandske lastebiler på blankslipte dekk, uten kjettinger og med sjåfører uten erfaring på vinterføre skaper hvert eneste år farlige situasjoner og store forsinkelser på norske veier.

Et av problemene er at kontrollkapasiteten til Statens vegvesen er for liten. Men nå håper Vegvesenet på en bedring når antall parkeringsplasser ved grensekontrollen på Svinesund dobles.

- Vi utvider arealet vi har til disposisjon for brukskontroll, og utvider fra åtte til 16 plasser. Det vil gi oss bedre kapasitet for å kontrollere kjøretøy i vintersesongen, sier seksjonsleder i Statens vegvesen region Øst, Geir Mjøsund til NRK Østfold

I fjor vinter holdt Vegvesenet igjen opp til 25 vogntog av gangen på Svinesund, men da på plasser som egentlig ikke var tillatt brukt til dette formålet. Inntil 18 vogntog ble holdt tilbake på en plass som kun er ment for omlasting.

- Vi satser på at tiltakene vi nå har gjort skal bedre denne situasjonen, slik at vi nå får kontrollert de kjøretøyene vi trenger å vie ekstra oppmerksomhet, sier Mjøsund, som legger til at han håper at de nye plassene er på plass innen 15. november.

 

 

Powered by Labrador CMS