Jubileumsfest på Røros

40-årsmarkering i "Bergstaden".

Publisert Sist oppdatert

 

Trønderbataljonen trommer nok en gang sammen et slagkraftig program. Logistikkonferansen 7.-9. februar markerer også at det er 40. gang Logistikkforeningen arrangerer Røroskonferansen.

Like sikkert som at det hvert år er 17. mai, julaften, eller morsdag, for den saks skyld, er det at det arrangeres logistikkonferanse i «Bergstaden». Arrangørene har valgt å stå fast på tradisjonene, derfor sammenfaller Røroskonferansen hvert år med morsdagshelgen i februar.

- At tidspunktet for konferansen ligger fast fra år til år har nok vært en av suksessfaktorene for Røroskonferansen, sier Lars Inge Fenes. Senjaværingen har gjort trønder av seg for lengst, og er leder av Logistikkforeningens avdeling i Trøndelag, ved siden av jobben som distribusjonssjef hos DB Schenker på Heimdal

Sosialt samvær

At konferansen også trekker til seg konferansedeltagernes «bedre halvdeler», trekker Fenes frem som den kanskje største suksessfaktoren. Man kombinerer tradisjonell nettverks- og kompetansebygging med en arena for familiehygge. Slik har helgen i februar blitt en avslappende arena for mange av de som deltar. Ofte er det også sånn at partnerne trekker logistikerne med seg.

- Ja, det er ofte sånn at vi får ekstra drahjelp i bookingen av partnere som har kost seg på Røroskonferansen tidligere. Og akkurat det at partnerne er med, gjør at Røros skiller seg litt ut fra det meste annet av konferanser. Nå ser man jo også at Østlandsavdelingen har adoptert vårt konsept ved sin årlige konferanse til Kiel, sier Fenes.

- En spesiell by

At Røros også er en spennende destinasjon for mange, skal heller ikke undervurderes, mener Fenes.

- Når vi sier at det er 40-årsmarkering for Røros, så stemmer jo ikke dette helt. Ett år, på 1980-tallet, ble konferansen lagt til Steinkjer. Det ble riktignok en økonomisk suksess, men utbyttet ble ikke det samme for deltagerne. Det er noe eget med Røros med spesielle butikker og en helt egen atmosfære, sier han.

Spennende fagmeny

I forbindelse med jubileumsmarkeringen slår arrangøren neste år på stortromma på underholdningsfronten. Komikeren Tommy Steine og musikerne i «De tre små kinesere» er allerede bekreftet.

Hva så meg logistikken? Jo, også den er viktig. Overskriften på årets konferanse er “Kontinuerlig forbedring som overlevelsesstrategi” og her kommer blant annet hovedinnleder Unni Steinsmo, Konsernsjef i SINTEF, for å snakke om kunnskap som redskap for utvikling og vekst.

Blant de øvrige innslagene på den spennende fagmenyen finner vi Torbjørn Iversen i Scandinavian Business Seating (tidl. HÅG). Han skal snakke om masseprodusert skreddersøm – fra Røros med verden som marked. Andre Vevle fra Black Design vil snakke om sine ulike salgskanaler, mens Johan Arnt Vatnan, i Metier tar for seg byggebransjens effektivitet med et skråblikk på tilstand og tiltak.

Lars Abrahamsen, Utbyggingssjef helsebygg Midt Norge, vil på sin side ta for seg Lean som metodikk ved bygging av kunnskapssenteret på St. Olavs Hospital.

- I tillegg innfører vi et nytt konsept: Pubdebatten. Dette er en arena hvor det skal være litt høyere under taket. Årets tema er kabotasje, og NHO Transport og Logistikk og NLF er bekreftet som deltakere. Pubdebatten kommer i tillegg til paneldebatten på lørdag, opplyser Fenes.

Konferansen avsluttes på tradisjonell måte med Røroskål. Denne tradisjonsretten får du kun på Røros, og har ingen ting med kål å gjøre. Festmiddagen på lørdag avsluttes med utdeling av Logistikkprisen. Denne deles ut årlig av Logistikkforeningen avd. Trøndelag.