Brudd i spedisjonsforhandlingene

Norsk Transportarbeiderforbund brøt forhandlingene med NHO Logistikk og Transport torsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingene gjaldt revisjon av tariffavtalene for spedisjon. Spedisjonsoppgjøret skal nå til mekling, og konflikt antas å tidligst kunne inntre fra lørdag 10. mai kl. 24.00.

- Det ble dessverre også brudd i spedisjon etter to dagers forhandlinger. Partene kom adskillig nærmere hverandre under forhandlingene og de punkter det var uenighet om ble etter hvert begrenset. Vi håper derfor å få løst dette uten at det blir streik, opplyser administrerende direktør i NHO LT Tom Rune Nilsen.

Det strides om hva terminalarbeidere hos spedisjonsbedriftene skal utføre, og hvilke oppgaver sjåfører kan utføre inne på terminalene. Arbeidsgiverne ønsker at sjåførene som bringer og henter gods, skal kunne utføre arbeid som NTF mener skal utføres av de ansatte på terminalene.

- Vi mener at det må lages mye klarere grenser enn det er i dag. Sjåfører utfører i dag arbeid inne på mange av terminalene som vi helt klart mener våre terminalarbeidere skal gjøre. Vi har mange konflikter i bransjen som går nettopp på dette, sier forbundssekretær Sissel Karlsen i NTF som har ledet forhandlingene med NHO Logistikk og Transport.

- Vi kunne ikke akseptere arbeidsgivernes krav når det gjelder omfang, så vi hadde ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier Sissel Karlsen. Hun føyer til at man aldri kom så langt at det ble reelle forhandlinger om økonomi. 

Powered by Labrador CMS