Lager uten grenser

BRÜSSEL (MTlogistikk.no): Vanligvis redder effektiv logistikk bunnlinjen. Disse karenes logistikk redder liv.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leger Uten Grenser (Medicins Sans Frontieres – MSF) er en uavhengig og nøytral medisinsk hjelpeorganisasjon, med mål om å redde liv og lindre nød i verdens mest problematiske områder. Organisasjonen er i dag på plass i over 60 land, og redder liv hver eneste dag.

For å redde disse livene er man avhengig av en effektiv forsyningskjede, noe som er svært krevende i noen av verdens mest konfliktfylte områder.

Steinar Sundelin (35) fra Oslo har to perioder ute i felt bak seg som logistiker. Han har jobbet både i Sør-Sudan og Syria. Nå jobber han for Leger Uten Grenser i Brussel i noen måneder, mens han venter på et nytt feltoppdrag.

Ute på oppdrag, har han ansvar for at alt som et av organisasjonens feltsykehus trenger, kommer på plass.

- Det kan være så grunnleggende ting som vann og elektrisitet. Og hele tiden må vi improvisere, sier Sundelin.

Han forteller at det kan være tøft å komme så tett på lidelsene ute i verden, men synes det er verdt det.

- Muligheten til å hjelpe oppveier for alt det fæle man ser. Absolutt, sier han til Moderne Transport.

I ryggen har Sundelin MSFs logistikkorganisasjon, MSF Supply, som holder til i den belgiske hovedstaden Brüssel. Lageret fem km utenfor sentrum av byen, ser ut om et vanlig lager, men er ganske særegent.

- Her har vi blant annet et fullverdig feltsykehus til 100 pasienter liggende på lageret, klar til å sendes hvor som helst i verden på 24 timers varsel, sier lagersjef Stefaan Phlips.

I neste utgave av Moderne Transport kommer det en stor reportasje om hvordan Leger Uten Grensers logistikere jobber ute i felt, og hvordan det hele sys sammen fra MSF Supply i Brussel.

Powered by Labrador CMS