Lager uten grenser

BRÜSSEL (MTlogistikk.no): Vanligvis redder effektiv logistikk bunnlinjen. Disse karenes logistikk redder liv.

Publisert Sist oppdatert

Leger Uten Grenser (Medicins Sans Frontieres – MSF) er en uavhengig og nøytral medisinsk hjelpeorganisasjon, med mål om å redde liv og lindre nød i verdens mest problematiske områder. Organisasjonen er i dag på plass i over 60 land, og redder liv hver eneste dag.

For å redde disse livene er man avhengig av en effektiv forsyningskjede, noe som er svært krevende i noen av verdens mest konfliktfylte områder.

Steinar Sundelin (35) fra Oslo har to perioder ute i felt bak seg som logistiker. Han har jobbet både i Sør-Sudan og Syria. Nå jobber han for Leger Uten Grenser i Brussel i noen måneder, mens han venter på et nytt feltoppdrag.

Ute på oppdrag, har han ansvar for at alt som et av organisasjonens feltsykehus trenger, kommer på plass.

- Det kan være så grunnleggende ting som vann og elektrisitet. Og hele tiden må vi improvisere, sier Sundelin.

Han forteller at det kan være tøft å komme så tett på lidelsene ute i verden, men synes det er verdt det.

- Muligheten til å hjelpe oppveier for alt det fæle man ser. Absolutt, sier han til Moderne Transport.

I ryggen har Sundelin MSFs logistikkorganisasjon, MSF Supply, som holder til i den belgiske hovedstaden Brüssel. Lageret fem km utenfor sentrum av byen, ser ut om et vanlig lager, men er ganske særegent.

- Her har vi blant annet et fullverdig feltsykehus til 100 pasienter liggende på lageret, klar til å sendes hvor som helst i verden på 24 timers varsel, sier lagersjef Stefaan Phlips.

I neste utgave av Moderne Transport kommer det en stor reportasje om hvordan Leger Uten Grensers logistikere jobber ute i felt, og hvordan det hele sys sammen fra MSF Supply i Brussel.