Får ikke boikotte Holship

Havnearbeidernes boikott av Holship i Drammen må opphøre.

Publisert Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett har gjennom en midlertidig forføyning nektet havnearbeiderne å blokkere Holship til det foreligger en rettskraftig dom, skriver Transportarbeideren.

2. nestleder Terje Samuelsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) opplyser at forbundet vil anke lagmannsrettens kjennelse.

Det var 26. april at NTF gjennomførte blokkade av Holship i Drammen, og Holship umiddelbart varslet at de ville be rettsvesenet om en midlertidig forføyning. Nå har Borgarting lagmannsrett gitt Holship medhold i at det ikke kan gjennomføres blokader mot selskapet før det foreligger en rettskraftig dom.

Bakgrunnen for boikotten er at Holship ønsker å bruke egne ansatte til lasting og lossing, og ikke registrerte havnearbeidere, slik NTF mener at de er forpliktet til gjennom ILO-konvensjon 137.

I mars fikk NTF medhold i Drammen tingrett om at de hadde rett til å boikotte Holship, men dommen ble anket. Likevel ble det gjennomført boikotter både 17. og 26. april. At NTF må vente med ytterligere aksjoner overrasker 2. nestleder i NTF Terje Samuelsen.

– Det har vært utført blokade i Drammen helt ut fra de forutsetninger som lovverket tilsier. Det har ikke foregått fysisk påvirkinging eller vold under disse blokadene, så jeg er veldig overrasket over lagmannsrettens kjennelse, sier Samuelsen til Transportarbeideren.

Holships advokat Nicolay Skarning sier til Drammens Tidende at selskapet er fornøyd med forføyningen.

– Den redder faste jobber i Drammen, og det betyr ro på havna framover, sier han.