Den nye serien er tiltenkt lett til medium bruk, men vil samtidig være oppgradert fra forgjengeren med blant servostyring.

Rimelig og kompakt fra Linde

Den nye serien sniler fra Linde Material Handling skal gi kundene europeisk-produsert Linde-kvalitet til en rimelig penge.

Publisert Sist oppdatert

Linde Material Handling har i sommer lansert en ny serie palleløftere med kapasitet fra 1,6 til 2,0 tonn, med modellnavn fra T16 P til T20 P. Med en bredde på bare 720 mm passer trucken på de fleste lagre og er ideell i litt trange miljøer, ifølge produsenten. P-en i modellnavnet står for «platform» og truckene er utstyrt med nedfellbar ståplattform.

Truckene erstatter tilsvarende modeller, som frem til nå har vært produsert i Kina. Nå flyttes produksjonen til Europa, og den norske importøren Hesselberg Truck opplyser at det vil kundene merke både på kvalitet og utstyr.

– Da den ble produsert i Kina var det blant annet uten servo, men den europeiskproduserte vil ha servo, forteller produktsjef warehouse hos Hesselberg, Petter Gudmundsen til MT.

Tilgjengelig med litium

Disse Linde-snilene vil også nå bli tilgjengelig med litiumbatterier, om kunden ønsker det.

Samtidig er denne modellserien, som internt i Linde heter 1155, en rimelig truck tiltenkt de som ikke har krav til veldig intensiv bruk, og har blant annet ikke fulldempet førerplattform.

– Dette er en rimeligere variant, men som samtidig vil ha god Linde-kvalitet nå som den produseres i Europa, sier Gudmundsen.

Booster

Truckene har en toppfart på 8,5 km/t takket være kraften fra en trefase AC-motor på 1,3 kW. Motoren har også en booster-funksjon om ekstra kraft trengs, for eksempel om man står fast i et lite hull eller lignende. Fulldempet styrehjul skal sørge for at lasten står trygt under transport.

Det er også mulig å få truckene med integrert lader, som gjør det mulig å lade fra vanlig stikkontakt og frigjør den fra faste ladestasjoner.

Ståplattformen er utvidet noe fra tidligere modeller til 663 mm og består av sklisikker gummi, som selv uten fulldempet plattform vil føles behagelig for føreren. Det er også mulig å få snilene med en utstyrsstang til montere for eksempel arbeidslys, scannere eller Linde Blue Spot.

Hos Hesselberg har de foreløpig ikke fått endelig pris på trucken, men Gudmundsen sier at han innen kort tid vil være klar til å ta imot bestillinger – selv om leveringstiden gjør at han ikke tør love levering før et godt stykke utpå vinteren.

Powered by Labrador CMS