Norske sjåfører stanset i protest

En 15 minutters stans i veikanten to ganger i døgnet skal få oppmerksomhet rundt norske sjåførers konkurransesituasjon.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i Sverige det startet, som en protest mot at en makedonsk sjåfør slapp straff etter å ha blitt stoppet med falskt pass og førerkort. Aksjonen #‎härstannarsverige fikk bred oppslutning.

Tanken er at svenske lastebilsjåfører skal stanse i et kvarter hver dag klokken 12 og klokken 24 fram til jul.

Se bilder fra den svenske aksjonen her.

Aksjonene retter seg mot sosial dumping og den fordelen utenlandske og lavtlønte sjåfører har i forhold til nordiske sjåfører med avtalefestet tariff og ordentlige arbeidsforhold.

Det siste døgnet har aksjonen spredd seg til flere deler av Nord-Europa, og også til Norge. Facebook-gruppen Her stopper Norge har så langt nesten 4000 likere, og der blir det delt bilder av lastebiler som har deltatt i aksjonen.

Les også: Svensk aksjon sprer seg

«Grunnen til at vi skal aksjonere! Ikke bare vise solidaritet til svenskene, for vi sliter med det samme i hele norden. Rettsystemet må ta tak i og følge opp sakene de får overlevert fra sine fotsoldater i statens vegvesen. Det blir stoppa biler som utfører kabotasje, med magnet på girkassa og som i sverige nå med falskt pass og førerkort, som rett å slett ikke blir fulgt opp av rettsvesenet», heter det i oppfordringen på siden, der det vises til AT.nos avsløring om at så godt som ingen av de som blir anmeldt for ulovlig kabotasje, får straff. 

Sjåfører som stanser bes om å ta et bilde og dele det på sosiale medier med hashtaggen #herstoppernorge

Nedenfor er et utvalg av bildene som er delt på sosiale medier:

 

Powered by Labrador CMS