Haugesund Cargo Terminals Foto: Karmsund Havn

Kjøper Transportsentralen

Karmsund Havn Eiendom AS og Sea-Cargo AS går sammen og kjøper Transportsentralen Rogaland AS (TNR) sin terminal på Haugesund Cargo Terminals AS på Husøy.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det gir Sea-Cargo et solid utgangspunkt for videre vekst.

– For at vi skal kunne fortsette å utvikle oss var det viktig å sikre infrastruktur som tillater videre vekst, og dette er et viktig steg i vår uttalte strategi om å gjøre Husøy til det viktigste godsknutepunktet for Vestlandet, sier Administrerende direktør i Sea-Cargo Ole Sævild i en pressemelding.

Terminalen de nå har kjøpt er en av de største godsterminalene for sjøveis gods på Vestlandet. Selve bygningen består av kontorer, lager haller og terminaler og har et areal på like under 9000 kvadratmeter: Selve eiendommen er på drøyt 25.500 kvadratmeter.

Storstilt samarbeid

I mai 2016 annonserte Sea-Cargo og Karmsund Havn et storstilt samarbeid, hvor Karmsund Havn skulle tilrettelegge for Sea-Cargo som ønsket å gjøre Haugesund Cargo Terminals til sitt godsknutepunkt i Vest-Norge. Dette innebar blant annet bygging av ny ro-ro terminal med to ro-ro ramper og et betydelig antall oppstillingsplasser for rullende last, samt bygninger og lagerareal.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet lenge med, og som vi er svært glade for å kunne annonsere i dag. For Karmsund havn er det viktig å sikre seg eiendom og infrastruktur med direkte tilknytning til havnen. Vi ønsker å tilby våre kunder gode rammebetingelser, og det betyr at vi må kunne stille den nødvendige infrastrukturen til disposisjon, sier havnedirektør Tore Gautesen

I følge pressemeldingen er det imidlertid ikke det første prosjektet de to selskapene går sammen om. I 2017 satt Karmsund Havn opp tre lagerbygg for Sea-Cargo. I tillegg har både Karmsund Havn og Sea-Cargo vært sentrale aktører i opprettelsen av det nye lastehåndteringsselskapet Haugesund Stevedoring AS, som er et samarbeidsprosjekt med andre linjerederier og speditører.

– Gjennom Haugesund Stevedoring har vi sikret alle aktørene i havnen gode betingelser, og ikke minst den mest effektive lastehåndteringen på Vestlandet. Karmsund Havn har en havnedirektør som virkelig forstår at om aktørene i havnen lykkes, så vil også havnen lykkes, sier Ole Sævild.

Partene ønsker ikke å gå ut med hva de har betalt for terminalen.

Powered by Labrador CMS