En stolt Volkswagen-gjeng på Norgespremiere. (F.v.) Pål Pettersen, leder produkt- og logistikk, Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy og Anita Svanes, kommunikasjonssjef. Foto: Per Dagfinn Wolden
En stolt Volkswagen-gjeng på Norgespremiere. (F.v.) Pål Pettersen, leder produkt- og logistikk, Volkswagen Nyttekjøretøy, Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy og Anita Svanes, kommunikasjonssjef. Foto: Per Dagfinn Wolden

Norgespremiere på Zerokonferansen

Volkswagen Nyttekjøretøy presenterte for første gang i Norge den nye helelektriske varebilen e-Crafter på Zerokonferansen 7. og 8. november.

Publisert

- Og til neste år kommer vi med elektriske utgaver av Caddy og Transporter, sier en stolt Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Starten på noe nytt

Lanseringen av den 136 hk (100 kW) sterke e-Crafter markerer starten på en elbiloffensiv fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

- Vi åpnet for bestilling av e-Crafter i september og ser allerede stor interesse for den elektriske varebilen. Vi tror at e-Crafter vil dekke transportbehovet for mange, og den er spesielt godt egnet for kjøring i bysoner, sier Håkon Wirak.

Ca. 70 kontrakter er tegnet hittil. De første demo- og kundebilene kommer fra slutten av november. Ifølge Wirak planlegger Volkswagen Nyttekjøretøy ca. 150 leveringer i 2019, og vel 20 i år.

- Varebil er et segment med helt andre utfordringer og forutsetninger enn personbilmarkedet, også når det kommer til elektrifisering. Selv med kjøretøy som e-Crafter i markedet er man nødt til å tenke mer langsiktig enn det som er mulig på personbilsiden, sier Wirak og han understreker følgende:

- Arbeidet med et eget avgiftssystem for varebiler må starte nå, først for å sikre en hensiktsmessig overgang til WLTP og på noe lengre sikt gjøre at flere kan velge nullutslippsalternativene, sier Wirak.

Høy standard

Volkswagen e-Crafter kommer som varebil med L3H3 karosseri og med et fast høyt standardutstyrsnivå. Den leveres først som 3,5t totalvekt med ca. 950 kg nyttelast. Volkswagen e-Crafter koster fra 630.000 kroner, eks mva. Dette inkluderer standardutstyr til en verdi av ca. 52.000 kroner i forhold til en Crafter med dieselmotor.

Berettiget på Zero

Den nye e-Crafter fremstår som miljøvennlig og hadde derfor en berettiget plass på Zerokonferansen.

Ettersom den overhodet ikke avgir utslipp, kan den brukes i alle tenkelige miljøsoner over hele verden. Innkjøringsforbud som for eksempel er innført i Hamburg og Paris i henhold til drivstoff- og motortype, vil ikke påvirke e-Crafter på verken kortere eller lengre sikt. Allerede før markedslanseringen ble den nye e-Crafter av denne grunn tildelt «den europeiske transportprisen for bærekraft i 2018» i kategorien «Vare-og lastebiler».

Powered by Labrador CMS