Grieg Seafoods nye anlegg skal ligge i Oslo Airport City i nær tilknytning til World Seafood Center - det mørkegrå bygget nærmest rullebanen på illustrasjonen.

Bygger sjømat-anlegg ved Gardermoen

Grieg Seafood bygger fabrikk i Oslo Airport City like ved World Seafood Center på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Anlegget skal videreforedle laks fra produksjonen både i Rogaland og Finnmark, og kan bli opptil 25.000 kvadratmeter stort. Dette vil gi en årlig foredlingskapasitet på 10.000–12.000 tonn, med mulighet til å øke til 20.000 tonn. Prosjektet vil skape 50–60 nye arbeidsplasser.

– Grieg Seafood ønsker å komme nærmere kunden og markedet. Vi har sett på mange bearbeidingsmuligheter både i inn- og utland, og er glade for at vi fant det beste og mest konkurransedyktige alternativet i Norge. Med denne fabrikken bidrar vi både med mer bearbeiding og flere arbeidsplasser her til lands, i tillegg til at vi får kuttet betydelig med klimautslipp når vi skal transportere produktene våre ut i verden, sier Erik Holvik, kommersiell direktør i Grieg Seafood, i en pressemelding.

Ifølge Grieg Seafood er lokaliseringen på Gardermoen optimal for smidig logistikk både med lastebil, på sjøen eller skinnene eller selvsagt med fly.

Grieg tar sikte på å foredle den første laksen ved anlegget i løpet av sommeren 2025. Totalinvesteringen ligger rundt 130 millioner kroner, opplyses det.

– Så langt har vi samarbeidet med eksterne partnere for å behandle noe av fisken vår. Vi vil fortsette disse partnerskapene. Med det nye foredlingsanlegget ser vi muligheter for ytterligere partnerskap med lakseoppdrettere og kunder. Det blir en spennende reise, sier Holvik.

Investeringen er en del av selskapets strategi om å øke verdiskapingen og prosessere mer fisk selv. Grieg Seafood har som mål å behandle 25 prosent av sitt globale produksjonsvolum innen 2026.

Powered by Labrador CMS