To tatt med stjålne vogntog

To Volvo-vogntog som ble stjålet fra Volvo Finans i Lørenskog ble funnet igjen i Sverige. Nå er sjåførene dømt.

Publisert Sist oppdatert

To trekkvogner av typen Volvo FH 250, tilhørende Volvo Finans, og to hengerne fra Postnord Logistics ble stjålet fra Lørenskog tidlig om morgenen 5. mai.

En av bilene hadde GPS-sporing montert og politiet kunne dermed følge med på hvor vogntoget befant seg. Samme dag som tyveriet fant sted ble bilene stoppet av svensk politi i Karlstad, etter tips fra norsk politi, skriver rb.no

De to sjåførene, litauiske menn på 50 og 46 år, er nå dømt for til ett års fengsel for heleri fordi de mot betaling har fraktet de stjålne vogntogene ut av Norge. De to er ikke dømt for selve tyveriet.

De to mennene hevder at de ikke kjente til at kjøretøyene var stjålet, og at de bare hadde tatt på seg oppdraget med å kjøre vogntogene fra Lørenskog til Stockholm. De hevder også at de ikke kjente til hverandre eller hverandres kjøreoppdrag.

Sentralt i bevisførselen i saken har sjåførenes oppførsel under pågripelsen i Sverige stått. Blant annet kjørte sjåførene fem km med politi med blålys bak seg, før de valgte å stoppe.

«Denne klare neglisjeringen av politiets stoppsignaler i trafikken viser at de tiltalte hadde kunnskap som tilsa at bilene hadde vært gjenstand for en straffbar handling», fastslår retten.

Ingen er pågrepet for selve tyveriet av bilene.