Anmeldt for 200 lovbrudd

En Buskerud-bedrift er anmeldt for å ha manipulert data fra fartsskrivere og latt sjåførene sine bytte sjåførkort.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dette er grove brudd som går på trafikksikkerheten løs. Vi har sett tilfeller hvor sjåfører kjører døgnet rundt. 24 timer uten søvn er faktisk det samme som å ha én i promille, understreker leder ved kjøretøy teknisk i Nedre Buskerud, Widar Stoltz, til dt.no.

Statens vegvesen har nå levert en 40 sider lang anmeldelse på firmaet, men ønsker ikke å gå ut med hvilket firma det er snakk om.

Det er arbeidsgivers ansvar å følge opp og sørge for at ansatte følger reglene om kjøre- og hviletid. Dessuten skal arbeidsgiver gjennomføre regelmessige kontroller for å påse at reglene blir fullt, og laste ned og lagre opplysninger fra sjåførkort og fartsskrivere.

Når Statens vegvesen eller politi krever det, skal disse opplysningene gjøres tilgjengelig.

- Dette er ikke tilfelle i denne bedriften. Vi har holdt på med denne saken siden i fjor og må stadig be om ytterligere opplysninger. Etter å ha analysert alle dataene er saken anmeldt og videresendt til politiet, sier Stoltz.

Flere av de ansatte har dessuten blitt anmeldt etter kontroller ute langs veiene. I løpet av en periode på bare to måneder er seks av bedriftens sjåfører anmeldt for lovbrudd.

 

Powered by Labrador CMS