Iveco Stralis NP AS440S40T/P, utstyrt med en Iveco Cursor 9 LNG/CNG naturgass-motor.

Langtransport med naturgass

Iveco Stralis NP kjører tvers gjennom Europa fra Lisboa til St. Petersburg, med rallyet «Blue Сorridor-2017: Iberia – Baltia» som støtter naturgass (LNG/CNG).

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iveco deltar på årets «Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia»-rally med Stralis NP. Dette er ifølge Iveco den første naturgassdrevne lastebilen utviklet spesielt for langtransport med komprimert eller flytende naturgass som drivstoff.

Med deltagelsen ønsker Iveco å støtte utviklingen innenfor naturgass som selskapet anser som det beste og eneste modne alternative drivstoffet for bærekraftig transport.

«Blue Corridor-2017: Iberia – Baltia», som fremmes og organiseres av Gazprom Group og Uniper, samler hvert år representanter for energi- og logistikk-selskaper, kjøretøyprodusenter og transportører for å demonstrere fordelene med naturgass som morgendagens drivstoff.

Kjøreruten

Rallyet startet offisielt 18. september med utflaggings-seremoni i Carregado (Lisboa). Herfra skal deltagerne kjøre tvers gjennom Europa til St. Petersburg i Russland. Karavanen tilbakelegger en distanse på mer enn 5500 km.

Langs ruten skal rally-karavanen gjøre opphold for en serie rundbordskonferanser og andre events der Iveco, representanter for gassindustrien og transportselskaper, samt representanter for myndighetene, vil diskutere de teknologiske og legale aspektene vedrørende bruk av naturgass innenfor veitransport.

Målgang for rallyet er planlagt til 5. oktober for å falle sammen med St. Petersburg International Gas Forum.

Karavanen skal stoppe ved Iveco-fabrikken i Ulm i Tyskland, hvor kjøretøyene kan fylle drivstoff på landets første LNG-fyllestasjon.

25. september skal Iveco være vertskap på sitt utleveringssenter for en rundbordskonferanse med kunder og andre som er interessert i utviklingen av naturgass i transportindustrien.

400 hk og 1700 Nm

Iveco deltar med sin Stralis NP AS440S40T/P, utstyrt med en Iveco Cursor 9 LNG/CNG naturgass-motor på 400 hk og et dreiemoment på 1700 Nm.

Stralis NP er «den første naturgassdrevne lastebilen spesielt utviklet for langtransport og den eneste lastebilen som går på både komprimert og flytende naturgass og som har effekt, komfort, girkasse-teknologi og drivstoffkapasitet som egner seg for langtransport», ifølge Iveco.

Med en rekkevidde på inntil 1500 km, skal Stralis NP være en levedyktig løsning for bruk av naturgass i internasjonal langtransport.

Powered by Labrador CMS