Med løft på opptil 60 tonn blir den nye Kalmar-stackeren en arbeidshest både på containerløft og prosjektlast som for eksempel vindmøller.

Leverte Norges kraftigste reachstacker

Kalmar har levert et beist til Haugesund Stevedoring.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kalmar har levert en DRG600-75A5XS som sannsynligvis er den reachstackeren med størst løftekapasitet i Norge, skriver leverandøren i en pressemelding. Løftekapasiteten er på hele 60 tonn på første containerrad. På påfølgende rader er kapasiteten 45, 29 og 21 tonn henholdsvis, og maskinen kan løfte i fem containerhøyder. 

Nå er den på plass hos Haugesund Stevedoring.  

Sammen med ny havnekran i Karmsund havn, skal dette gi muligheter til å håndtere nesten alle typer last.

Fra venstre: Claudia Moya-Lie, Daglig Leder, Haugesund Stevedoring, Kim Norland, Area Sales Manager, Kalmar Norway AS og Alf Magne Sørensen, Service Manager, Kalmar Norway AS

Maskinen skal være gunstig til å håndtere blant annet vindmøller. Den har også spesielle åk, såkalte min spreadere, som gjør at man lett kan ta av og på åket og bruke den til både containerdrift og prosjektlast.

- Service utføres av Kalmar sine lokale serviceteknikere som følger opp maskinene hele veien, noe vi har svært god erfaring med, sier Claudia Moya-Lie, Daglig leder, Haugesund Stevedoring AS.

Med søttelabber kan løftekapasiteten på 2. til 4. containerrad økes til 50, 38 og 27 tonn.
Powered by Labrador CMS