Det har vært stille på godsterminalen i Åndalsnes siden i fjor.
Det har vært stille på godsterminalen i Åndalsnes siden i fjor.

Håper på ny godsgiv på Raumabanen

Veslemannen har falt, og det kan bety ny giv i godstransporten på skinner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjellet Mannen og især delen som heter Veslemannen i Romsdalen har de siste årene vært en endeløs føljetong i norske medier. Rasfare har jevnlig ført til evakuering av befolkningen nedenfor fjellet, og ikke minst stenging av Raumabanen.

Det var den direkte årsaken til at Green Cargo i 2018 bestemte seg for å legge ned sin godsvirksomhet på strekningen. Siste avgang gikk 6. desember i fjor, noe som anslagsvis medførte anslagsvis 6600 flere lastebiler årlig på E136.

Green Cargo la ikke skjul på at rasfaren var en direkte årsak til at det var vanskelig å drive lønnsomt på strekningen.

– Mannen er den direkte årsaken. Vi tror vi kunne hatt skapelig volum i togene dersom vi hadde hatt en sikkerhet at togene kom frem, sa driftsområdesjef i Green Cargo Trond Williksen til NRK i fjor.

Natt til fredag skjedde det endelig. Veslemannen raste, og nå lover både Rauma-ordfører og geologer langt bedre forutsigbarhet på strekningen.

- Vi mistet godstrafikken nettopp på grunn av Veslemannen. Nå er vi klare til å få det til igjen, sa ordfører Lars Olav Hustad på en pressebrief torsdag ettermiddag.

- For samferdsel i området og Åndalsnes som knutepunkt mellom Østlandet og Vestlandet, er både veien og banen viktig for oss. Nå har vi stor tro på at godstrafikken kan gjenopptas på Raumabanen. Nå skal alt være i orden, sier Hustad.

MT har forsøkt å kontakte Green Cargos landsjef i Norge, Bengt Fors, for en kommentar, men uten hell. 

Powered by Labrador CMS