Kirsti Slotsvik tar nå grep om godset på skinner som ny jernbanedirektør. Foto: Per Dagfinn Wolden

Fra sjø til skinner

Vil Kirsti Slotsvik (55) ta i bruk sterkere lut for å redde godstransporten på skinner?

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er et naturlig spørsmål etter at den tidligere kystdirektør ble utnevnt til ny direktør i Jernbanedirektoratet i statsråd fredag 26. januar.

– Det må kraftige virkemidler til for å redde sjøtransporten. Noe annet vil være en fallitterklæring, uttalte hun til Mtlogistikk for en tid siden, hvor hun understreket at det må tas grep for å redde container- og godstrafikken, samt begrense veitransporten.

Effektivisere skinnegodset

Kirsti Lovise Slotsvik skal som ny direktør for Jernbanedirektoratet videreutvikle og effektivisere blant annet godstransporten på skinner. Hun har bred erfaring fra både Statens vegvesen og Kystverket med god innsikt i samferdselssektoren, hvor hun har vært kystdirektør siden 2007. Slotsvik har også bakgrunn som ingeniør og prosjektleder og har vært distriktsvegsjef og trafikksjef i Statens vegvesen region Midt.

Den nye jernbanedirektøren er utdannet cand. agric i landskapsarkitektur ved Norges Landbrukshøgskole. Hun har senere gjennomført ulike lederutviklingsprogram via Statens vegvesen og Forsvarets høgskole.

Stillingen som jernbanedirektør er en åremålsstilling på seks år. Samferdselsdepartementet lyste ut stillingen som direktør i november i år som følge av at nåværende direktør Elisabeth Enger sa opp sin stilling.

Powered by Labrador CMS