Truer med rettssak etter lossestrid

GC Rieber Salt bestemte seg for å ikke lenger bruke Oslo Losse- og Lastekontor. Nå truer NTF med å ta rettslige skritt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Striden mellom havnearbeiderne som er organisert i Norsk Tranpsortarbeiderforbund (NTF) og logistikkbedrifter ved norske havner har pågått lenge. Stridens kjerne er om det er tillatt å bruke andre losse- og lastearbeidere enn de som er organisert i NTF og tilknyttet losse- og lastekontorene.

Før jul offentliggjorde GC Rieber Salt AS i Oslo at de ikke lenger ville bruke arbeidere fra Oslo Losse- og Lastekontor

Selskapet viste til en dom i Arbeidsretten fra 8. oktober 2014 der det står at «fortrinnsretten til losse- og lastearbeid ikke når arbeidet skjer «ved bedriftens egne anlegg» hvor «bedriftens egne folk» anvendes til arbeidet.»

NTF mener imidlertid at GC Rieber Salt med dette bryter hovedavtalen og tariffavtalen.

- Dette er hinsides alle spillereglene som er etablert mellom partene i arbeidslivet, sier 2. nestleder i NTF, Terje Samuelsen, i en uttalelse på nettsidene til NTF.

- Bedriften viser til en dom i Arbeidsretten der de mener at de ikke er forpliktet til å bruke losse- og lastearbeiderne våre, slik de skrev under på da vi opprettet tariffavtalen med de i 2013. Men det er selvsagt ikke slik at en dom i Arbeidsretten opphever Hovedavtalen mellom LO og NHO. Tariffavtalen løper fram til hovedforhandlingene neste år, sier Terje Samuelsen.

- Vi vil nå vurdere hvilke rettslige skritt vi skal ta, og forbeholder oss retten til å kreve etterbetaling for losse- og lasteoppdrag som GC Rieber Salt ikke har bestilt av Oslo Losse- og Lastekontor slik de skulle i henhold til tariffavtalen, sier 2. nestleder Terje Samuelsen.

Powered by Labrador CMS