Ketil Møller har hatt opp- og nedturer. Nå er det imidlertid opptur.
Ketil Møller har hatt opp- og nedturer. Nå er det imidlertid opptur.

Går som hakka møkk…

På Romerike er akselerasjonen på topp etter at gull-grepet ble tatt.

Publisert

Accelerator AS gjorde det eneste riktige da de flyttet fra byen til Skjetten, etter 14 år på ulike adresser i Oslo.

- Etter at vi kom inn i nye logistikk-lokaler har vi høynet både kvalitet og trivsel, forteller daglig leder Ketil Møller.

Han viser til meget gode økonomiske resultater som bekrefter at satsingen har vært rett.

Omsetningsveksten fra 2016 til 2017 er på imponerende 21% til 58 mill. kroner og et bedret årsresultat før skatt fra 181.000 til 3.178.000 kroner.

Nylig inngikk Accelerator avtale om lager- og distribusjonstjenester med OneMed, Europas ledende leverandør av medisinsk forbruksmateriell og en av de største også her i landet.

Ifølge Møller viser dette at små og mellomstore logistikkbedrifter er liv laga, selv i et marked med kravstore kunder.

Klokketro

Som mange andre bedrifter har Accelerator og eierne Linda Skarphol og Ketil Møller hatt opp- og nedturer.

– Men vi har hele tiden hatt klokketro på bedriftens muligheter. En bekreftelse på det er at vi i 2016, på tross av to år med svake økonomiske resultater, tok beslutning på å inngå avtale for leie av nye og tilpassede logistikklokaler på Lahaugmoen, et «steinkast» fra bedrifter som Staples, Vectura og Ringnes, forteller Møller.

Han påstår at Accelerator vinner nye kundeavtaler på grunn av deres unike «nærhet» og oppfølging av hvert eneste oppdrag, uavhengig om oppdraget er en sending fra Italia, til Tromsø eller et lageroppdrag med medisinsk utstyr.

- «Gjengen» på 18 ansatte, som også føler et betydelig eierskap, er dedikert og har 100% fokus på at kundene skal være fornøyd. De fleste ser det også som en stor fordel å jobbe utenfor bomringen, understreker Accelerator-sjefen.

Møller startet Accelerator sammen med Linda Skarphol i 2002. Med bryggerigiganten Ringnes som kunde fikk bedriften en "flying start".

- Vi har hele tiden hatt en viss vekst, men som alle andre har vi også opplevd tyngre år underveis. De siste tre årene har imidlertid vært svært positive, og nå peker alle piler oppover. Vi vil aldri bli en gigant innen logistikk, men vi regner med å passere en omsetning på 100 mill. kroner om noen år. For oss er det imidlertid viktig å være en personlig samarbeidspartner for våre kunder. Derfor står vi på nær sagt døgnet rundt og det hender vi reiser på jobb i helgen, hvis det er påkrevd for en av våre kunder. Service, nærhet og kvalitet er viktig for Accelerator, sier Møller.

Stor integritet

Virksomheten eier ingen egne biler, noe som gir stor integritet og uavhengighet ved valg av transportør.

Accelerator er tilknyttet agenter i store deler av Europa. Det startet med Storbritannia, hvor de har en meget god trafikk med flere ukentlige avganger. Etter hvert har Italia, Tyskland, Nederland, Latvia, Sverige, Danmark, Spania og Polen kommet etter.

Møller fremhever også en god miks av kunder

- Vi ønsker hele tiden å være «hands on» og hører alltid på kundens ønsker. Derfor må i være forberedt på ytterligere vekst, slik at vi kan løse nye utfordringer. I dag har vi en god miks av mindre kunder, ispedd enkelte store, slik at vi ikke løper samme risiko som i starten, da vi hadde få, men store kunder, forteller Møller.

Lagbygging

Logistikksjef og produktutvikler Martine Dørmænen har ansvaret for lager og terminal. Etter flere år i PostNord med blant annet integrasjon av logistikksystemer, valgte hun å bytte til en mindre aktør i sterk utvikling.

Som teamleder har hun med seg den tidligere ishockeyspilleren, Espen Pettersen, med lang erfaring fra idretten, både som spiller og leder.

- Han er en god coach og en god lagbygger. Logistikkekspertisen og de analytiske evnene har vi forankret i logistikksjef Martine Dørmænen, sier Ketil Møller.