Bygget til Folkemuseet får BREEAM Very Good-sertifisering og blir på rundt 13.000 kvadratmeter.
Bygget til Folkemuseet får BREEAM Very Good-sertifisering og blir på rundt 13.000 kvadratmeter.

Folkemuseet flytter inn i Oslo Logistikkpark Drøbak 

Skal brukes som magasin for Norsk Folkemuseums store samling kulturhistoriske gjenstander.

Publisert

Den tradisjonsrike Stiftelsen Norsk Folkemuseum flytter inn i et nytt BREEAM Very Good-sertifisert lagerbygg i Oslo Logistikkpark Drøbak våren 2024. Museet har signert en langsiktig leieavtale med eiendomsselskapet Fabritius som utvikler området og arealet utgjør rundt. 13.000 m².

– Gjennom et godt samarbeid med Fabritius har vi kommet fram til en gjennomarbeidet og bærekraftig løsning for magasinbehovet vårt, som også ivaretar våre spesifikke krav for bevaring og tilgjengelighet på lang sikt, sier Nina Refseth, direktør, Stiftelsen Norsk Folkemuseum.

Bygget vil være i tre etasjer, med høyt fokus på bærekraftige løsninger som energieffektivitet og solcellepanel på tak. Bygget ligger på en velegnet tomt på tomteområdet. Lokalene skal benyttes som magasin for deler av museets store samling av kulturhistoriske gjenstander.

Oslo Logistikkpark Drøbak er en lager- og logistikkpark under utvikling med netto 477 mål tomt. Eiendommen ligger like ved nedkjøringen til Oslofjordtunnelen og med kort avstand til E6. Plasseringen tett på hovedfartsårer og med en strategisk nærhet til Oslo gir området store utviklingsmuligheter innen lager- og logistikk. Det planlegges for drøye 190.000 m² med lagerbygg når området er ferdig utviklet. Med anlegget til Stiftelsen Norsk Folkemuseum er det nå inngått avtaler på i overkant av 60.000 m² i parken.

– Med Norsk Folkemuseum får vi en spennende og langsiktig leietaker til parken. Vi har sammen kommet frem til et produkt som er skreddersydd for deres virksomhet og ser frem til et langt og godt samarbeid, sier Asgeir Solheim, daglig leder i Fabritius. 

Tidligere har Bring Warehousing, Scanfreight og 360 Logsitics signert på lagerbygg i Oslo Logistikkpark Drøbak. 

Powered by Labrador CMS