Ole Andreas Hagen er nyvalgt Vice President i FIATA.

Gratulerer Mr. Vice President

Rett mann på rett plass. Imponerende, men ikke overraskende.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kommentarer fra bransjekolleger etter at Ole Andreas Hagen ble valgt inn i extended board som styremedlem (Vice President) i International Federation of Freight Forwarders Associations (FIATA).

Hagen var delegat for Norge under FIATA-konferansen i Malysia 4.-8. oktober som representant for NHO Logistikk og Transport.

Den nyvalgte Vice President var bare en av mer enn 1500 deltakere fra hele verden.

– Her var det mye og lære, særlig når det gjelder vekst/investeringer/dimensjonering, men også innen kompetanseheving. Havnen Port Klang med over 13,5 millioner TEU sier noe om veksten, forteller Hagen.

Logistikksatsing

- I Malaysia ser regjeringen på logistikk som et av de viktigste mål- og satsingsområdene, for å sikre økonomisk vekst for resten av landet. Både statsministeren og transportministeren deltok på konferansen. Kanskje kan vi også få til en norsk logistikkplan, og ikke bare en transportplan med bane, båt, bil og fly, fremhever den nye Vice President.

Hagen har imidlertid et klart inntrykk av at Norge og Norden ligger langt fremme på digitalisering.

Sameksistens

– Mange har nok mye å lære av oss, og hvordan vi jobber med blant annet BI-systemer, e-commerce, målinger/kvalitet, sier Hagen som har observert følgende om sameksistens:

- I denne byen som ble grunnlagt for bare 150 år siden og nå med syv mill. innbyggere, har på en naturlig måte sikret en fredelig sameksistens hvor innbyggerne av indisk, kinesisk, malayisk og britisk opprinnelse lever fredelig og respektfullt side om side, enten de er muslimer, kristne, buddhister eller hinduer.

Powered by Labrador CMS