FIATAs Mr. Vice President, Ole Andreas Hagen, er på plass i New Delhi.

Fremtiden starter her

Mange mener at logistikk-fremtiden starter på FIATA World Congress 2018 med over 1500 deltagere i New Delhi, India, 26. til 29. september.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Andreas Hagen er på plass. Som norsk delegat for NHO Logistikk og Transport ble han på fjorårskongressen i Malaysia valgt som FIATAs Vice President. Rett mann på rett plass. Imponerende, men ikke overraskende, mener bransjekolleger til PostNords kommunikasjonsdirektør.

Den nyvalgte Vice President var bare en av mer enn 1500 deltakere fra hele verden.

– Mye lærdom

Hagen understreker at det er mye logistikk-lærdom å hente innen kompetanseheving på FIATA-kongressene.

FIATA organiserer hvert år FIATA World Congress, alternativt i en av sine fire geografiske regioner (Afrika/Midtøsten, Amerika, Asia/Stillehavet eller Europa.

Den ble første gang arrangert i 1926, og har siden vært samlet 51 ganger med globale topprepresentanter og beslutningstakere innen logistikksektoren.

Kongressene tar pulsen på verdenslogistikken som internasjonalt samarbeid, informasjonsutveksling, innovasjon og sektorutvikling.

Global ryggrad

FIATA World Congress har blitt en internasjonal plattform hvor interessenter i global logistikk samles under ett tak for å utveksle meninger og bekymringer.

FIATA er den mest prestisjefylte begivenheten i den globale logistikk- og transportindustri.

Blant deltagerne finner vi ulike logistikkorganisasjoner, speditører, multimodale operatører, gods- og budtransportører, lager- og terminaloperatører, tollklareringsorganisasjoner og godshåndteringsoperatører, samt global politisk representasjon.

Ifølge Vice President, Ole Andreas Hagen er logistikk ryggraden i alle økonomier, og som bidrar til en effektiv, kunderettet og kostnadseffektiv flyt av varer som alle kommersielle sektorer er avhengige av.

De ulike transportmidlene bidrar til optimal bruk og integrasjon av logistikktjenestene, noe som er viktig for en sømløs forsyningskjede. Det globale logistikkmarkedet genererer for tiden over 8 milliarder amerikanske dollar årlig og representerer rundt 11% av verdensomspennende BNP.

Heftig logistikkutvikling

Den indiske logistikkindustrien er inne i en enestående utvikling og utvidelse av eksisterende infrastruktur som følge av blant annet fremveksten av teknologiske logistikkløsninger.

De siste fem årene har India gjort store investeringer på infrastruktur, teknologioppgraderinger og utvidelser av transportformer innen sjø, luft og land.

En ny logistikk-korridor på jernbane fra Nord-India til kysten av India er snart i drift.

Powered by Labrador CMS