M/S Oslofjord skal oppgraderes og får samtidig selskap av en helt ny ferge på ruten Sandefjord - Strømstad.

Fjord Lines dobler kapasiteten Sandefjord - Strømstad

Investerer i nytt og miljøvennlig skip, for å kunne doble antallet seilinger.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fjord Line vant konkurransen utlyst av Sandefjord kommune om avgangene kl. 7:00 og 13:30. 

- Vi er stolte og glade for at vi nå kan gi våre kunder enda flere og bedre produkter. Sandefjordsruten har alltid vært viktig for Fjord Line. Nå fortsetter vi veksten, sier Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line AS i en pressemelding.

Nytt skip

Konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line gleder seg over nytt rutetilbud og kraftig vekst.

For å dekke de nye avgangene investerer Fjord Line i ett nytt og svært miljøvennlig skip.

M/S Oslofjord, som i dag går 8:30 og 15:20, flyttes etter en miljømessig oppgradering til de nye avgangene. Det nye skipet tar over dagens avganger.

 -  Vi går nå umiddelbart i gang med å finne et skip hvor utslipp og støy vil være redusert til et minimum. Vi deler Sandefjord kommunes tøffe miljøambisjoner og kommer til å presentere et skip som både passasjerer og kommunens innbyggere vil sette pris på. Konkurranse fungerer og det vil vi at alle passasjerer, både eksisterende og nye, skal nyte godt av. Det nye skipet vil blant annet tilby mange nye aktiviteter og en bredde i shoppingtilbudet som ikke finnes på markedet i dag. Det er bare å begynne å glede seg, sier Ternblom.

Vekst

Etter at Fjord Line fikk bedre rutetider på linjen mellom Sandefjord og Strømstad for et år siden har selskapet hatt en markert vekst i passasjerantallet på denne ruten. I tredje kvartal var økningen på hele 18 prosent mot samme kvartal i fjor.

- Vi jobbet hardt for å få bedre rutetider og således et bedre reiseprodukt til våre gjester. Nå viser omsetningstallene og kundeundersøkelsene at passasjerene er svært godt fornøyde. Sandefjord har alltid vært viktig for oss og kommer til å bli enda viktigere fremover, sier Ternblom.

Historisk god omsetning

Fra januar til og med september økte antallet passasjerer på Fjord Lines skip med 9 prosent sammenlignet med samme periode i 2015. Omsetningen økte med 25 prosent. Den viktige godstrafikken økte med 11 prosent etter en særlig sterk vekst i tredje kvartal. Bookingene for resten av 2016 på flere av rutene er også bedre enn de var på samme tid i fjor.

- Omsetningen for 2016 kommer til å bli den beste i selskapets historie, og det kommer også til å bli en kraftig resultatforbedring sammenlignet med i fjor. Alle våre fire skip kan vise til vekst og det var en historisk milepæl for oss da vi allerede i september markerte at vi hadde fraktet mer enn en million gjester, sier Rickard Ternblom i Fjord Line.

Powered by Labrador CMS