ELVERUM VEKST: Odd-Erling Lange, daglig leder Elverum Vekst og Anna-Thekla Tonjer, prosjektleder og daglig leder av Elverum tomteselskap, mener å sitte på svært gode logistikktomter.

Vil lokke til seg logistikken

ELVERUM: Industri og skogbruk går hånd i hånd i Elverum. Nå ønsker kommunen å få store transport- og logistikkbedrifter til byen, med store, klargjorte og lettbygde tomter.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LETT ADKOMST: Med riksvei 3 rett ved siden av, er Grundsetmoen ideelt plassert for distribusjon både nord- og sørover.

Elverum er tradisjonelt en industrikommune, med industri som strekker seg fra næringsmidler til metallindustrien. I tillegg er Elverum en av de største kommunene innen skog. Innenfor skogbruk er byen også et logistikksentrum, med stor trafikk av tømmer fra jernbaneterminalen like syd for sentrum. Herfra går jevnlige tømmertog til Sverige.

Nå jobber kommunen gjennom selskapet Elverum Vekst for å tiltrekke seg mer transport- og logistikk-krevende virksomheter.

- Vi besitter areal med potensial for utvikling, og vi har funnet en lang rekke av det vi mener er «unique selling points» for hva vi kan tilby transportbransjen, sier daglig leder i Elverum Vekst, Odd-Erling Lange.

Fakta: Elverum

Regionhovedstaden i Østerdalen, Innlandet

Innbyggere: 21.500

Areal: 1229 km2

Viktige institusjoner: Sør-Østerdal garnison på Terningmoen militærleir, Høgskolen Innlandet, Elverum sykehus og Anno museum

Næringsliv: Elverum er skoghovedstad med de største kompetansemiljøer innen skognæringen. Har flere større industrivirksomheter, blant annet innenfor næringsmiddelindustri, farmasøytisk industri (Curida) og verkstedindustri, samt støperivirksomhet. Elverum har sterke bygg-og ingeniør- og konsulentmiljøer og mange virksomheter innen service og tjenesteyting.

Byggeklart

Han frontet en flott stand under Transport & Logistikk på Gardermoen tidligere i år, der de opplevde stor interesse. Interessen knytter seg kanskje først og fremst til et stort område med byggeklare næringstomter, nemlig Grundsetmoen tre kilometer nord for sentrum.

Vi lar Odd-Erling Lange komme med noen av sine «unique selling points»:

- Vi ligger rett ved Riksvei 3, hovedfartsåren mellom nord og sør. Vi har rimelige tomter, som fortsatt ligger sentralt til. Det er rimelig å bygge – her slipper du å sprenge. Vi har en attraktiv og god kobling og nærhet til Sverige, sier han.

LETT Å BYGGE: Grunnen på Grundsetmoen er stort sett sand og jord. - Her trengs det ikke noe sprenging, og det vil gå raskt å få opp bygg, sier Odd-Erling Lange i Elverum Vekst og Anna-Thekla Tonjer i Elverum tomteselskap.

På Grundsetmoen er det totalt rundt 400 dekar næringstomter, og med sandgrunn er det rimelig å bygge. Området ligger kloss inntil Riksvei 3, den mest økonomiske veien mellom Oslo og Trondheim. På området finnes allerede solide virksomheter, som Orkla Foods Norge, Uno Marine og Solideq AS. I tillegg har Elverum Vekst inngått avtale om å selge en stor tomt til Green Mountain Data Centers, ifølge lokalavisen Østlendingen.

Godt med plass

Men her er fortsatt godt med plass, understreker Odd-Erling Lange, sammen med Anna-Thekla Tonjer, som er prosjektleder og daglig leder av Elverum tomteselskap.

- Vi har noen prinsipper om hvem vi ønsker hit – transport, logistikk, industri, produksjon og servicebedrifter. En industriell utnyttelse av tømmer hadde vært veldig interessant på Grundsetmoen, sier Lange.

Tonjer forteller at kommunen ønsker å tilrettelegge som best de kan. Blant annet tilføres all nødvendig infrastruktur til tomtegrensa og området er ferdig regulert.

- Så her er det bare å begynne å bygge, sier hun.

Stor region

Tonjer peker også på at arbeidsmarkedet i Elverum og omegn er godt, og at de er en del av en bo- og arbeidsmarkedsregion på 250.000 innbyggere.

- Vi er tradisjonelt en industrikommune, og det finnes stor industrikompetanse her. Vi har et godt utdanningssystem. Blant annet en høyskole, som snart er et universitet, som gir kompetanse innenfor ulike felt, og en videregående skole med mange yrkesfaglinjer, sier hun.

Elverum Vekst ønsker også være en profesjonell utviklingspartner for aktørene som er interessert i å etablere seg i kommunen.

- Vi har lang erfaring med utvikling av bygg og arealer til bolig- og næringsformål, og har dialog med regionale eiendomsutviklere, som kan støtte etableringer, sier Tonjer.

Les mer om to av bedriftene som allerede er lokalisert på Grundsetmoen:

Powered by Labrador CMS