Administrerende direktør Jan Wilhelmsen og direktør distribusjon Arild Brennholm var stolte som haner under åpningen av nybygget.

Lageråpning som smurt

Jan Wilhelmsen og Arild Brennholm er stolte av både det nye bygget til Elektroskandia og flytteprosessen som har forløpet uten en eneste klage.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elektroskandia åpnet torsdag sitt flunkende nye sentrallager på Fugleåsen i Ski kommune.

Dermed er flyttingen fra elektrogrossistens gamle anlegg på Alnabru fullbrakt. I flere år har distribusjonsdirektør Arild Brennholm ledet flytteprosjektet og i løpet av sommeren er flyttingen gjennomført.

Blant annet er et AutoStore-anlegg 18.000 kasser flyttet men samtidig som det har vært i drift. I tillegg er det lagt til 5000 nye kasser på anlegget, der det nå går 24 roboter.

AutoStore-anlegget er utvidet til 23.000 kasser. 18.000 kasser er flyttet fra det gamle lageret, mens det har vært i drift.

- Det vi er mest stolte av er at vi ikke har hatt en eneste kundeklage i løpet av hele flytteprosessen, der vi har flyttet 222 semitrailere med gods og et helt AutoStore-anlegg. Det skal de ansatte ha all ære av, sier administrerende direktør Jan Wilhelmsen.

Element Logic har vært totalleverandør på AutoStore og reoler til det nye lageret. 

Litt større

Det nye lageret er på 14.500 kvadratmeter med en høyde på 11,7 meter. I tillegg huser bygget 2900 kvadratmeter kontorer. Arealet er ikke veldig mye større en det gamle bygget på Alnabru, som var på drøyt 10.000 kvadratmeter, men et morderne bygg med høyere effektivitet samt et større AutoStore-anlegg skal sørge for bedre effektivitet og drift.

Ordfører i Ski kommune, Tuva Moflag (Ap), sto for den offisielle åpningen.
Elektroskandia har investert i pakkestasjoner og transport baner fra ITO integrert med AutoStore. 

Elektroskandia har også mulighet til å bygge på ytterligere 6000 kvadratmeter om det skulle bli behov for det.

Anlegget skal håndtere 1,7 millioner varelinjer årlig, som utgjør ryggraden i en omsetning på rund 2,4 milliarder kroner.

Vareleveringsområdet var stappfullt under omvisningen. Karusellen og rullebåndet i forkant leder varer plukket fra AutoStore-anlegget til lasteområdet.

I lageret har Elektroskandia også fått plass til et monteringsområde og et nytt oppsett på kabel som sikre rask og effektiv kapp av alle typer kabel til installasjon, industri og e-verk. Jan Wilhelmsen håper at monteringsområdet skal bli en konkurransefordel.

- Her skal vi kunne motta en bestilling på et sikringsskap klokka 15, montere det i løpet av ettermiddagen og kunne levere det på døra i Namsos dagen etter, sier Wilhelmsen.

Elektroskandia har også et uteområde med ukurante og store varer, som rør og kabler.

Fikk med de ansatte

Et annet viktig element i flytteprosessen har vært å få med alle de ansatte fra Oslo-anlegget. Og det har man klart i stor grad.

- Den viktigste ressursen i selskapet vårt er våre medarbeidere og deres kompetanse og evne til å øse små og store utfordringer, sier Wilhelmsen.

Arild Brennholm kan fortelle at bygget er oppført med tanke på energieffektivitet og miljø.

- Her er det ledlys over hele linja med bevegelsessensorer, fjernvarme og automatisk solskjerming, og vi gjennomfører detaljerte energimålinger, sier Brennholm.

Powered by Labrador CMS