I 2016 var det 320 deltakere fra ti fylker på Tolldagen.

Kina og Brexit på Tolldagen

I begynnelsen av november kommer 300 deltakere til Oslo Kongressenter for å lære blant annet om hva Brexit betyr, og om hvordan handle med Kina.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tolldagen er en dagskonferanse der hovedmålgruppen er virksomheter som har oppgaver knyttet til import og eksport av varer og som har nytte av en dialog med Tolletaten og andre lignende næringsvirksomheter. 2. november ågr den av stabelen for femte gang.

– Vi begynte med Tolldagen for å skape et møtested for Tolletaten og næringslivet. Dagen benyttes til å informere om nyheter og endringer som spesielt angår næringslivet, og næringslivet har anledning til å ta opp problemstillinger som er spesielt viktige for dem, sier avdelingsdirektør Pål Hellesylt ved toll- og vareførselsavdelingen i Tolldirektoratet.

Oppdatere næringslivet

Tolldagen er en møteplass mellom Tolletaten og næringslivet.

Tolldagen er derfor en arena der Tolletaten kan bidra til økt kunnskap om tollreglene og gjøre det lettere for bransjene å forholde seg til spillereglene.

– Det gir oss muligheten til å holde næringslivet oppdatert på aktuelle temaer både nasjonalt og internasjonalt, samtidig som vi kan presentere aktuelle utviklingsprosjekter vi arbeider med, sier avdelingsdirektøren.

Kina og Brexit

Programmet er ennå ikke helt på plass, men konferansier Arne Hjeltnes skal blant annet introdusere den britiske ambassadøren som skal fortelle om Brexit.

– Dette er noe som reiser mange spørsmål i tollsammenheng og som vi vet næringslivet er nysgjerrige på, sier Pål Hellesylt.

På programmet står også eksport og frihandel.

– Næringslivet bør ha god kunnskap om frihandelsavtaler slik at de kan utnytte fordelene slike avtaler gir. Norge skal nå gjenoppta forhandlingen med Kina, som er en viktig handelspartner for Norge. Da er det viktig at næringslivet vet hvordan de kan påvirke innholdet i handelsavtaler, sier Hellesylt.

MVA-endring

Innrapportering og innkrevingen av MVA ved import ble lagt om fra i år, og det er i dag. Skatteetaten som har ansvaret. Foredragsholdere fra både næringslivet, Tolletaten og Skatteetaten skal fortelle om erfaringer etter denne omleggingen.

Det er mange ulike bransjer som har mye med Tolletaten å gjøre, men hovedpublikummet på Tolldagen består av speditører, transporterer, importører og eksportører.

– Dagen gir disse mulighet til å snakke med tollere, men også knytte kontakter med hverandre, sier Hellesylt.

Påmelding til årets tolldag åpner 4. september, og ettersom det er en populær dag er det lurt å være tidlig ute med å melde seg på.

Powered by Labrador CMS