Oda, tidligere Kolonial.no, flytter neste år inn i nytt lager i Lier, mellom Oslo og Drammen.
Oda, tidligere Kolonial.no, flytter neste år inn i nytt lager i Lier, mellom Oslo og Drammen.

Logicenters kjøper Oda-lageret

Oda, tidligere Kolonial.no, flytter neste år inn i et flunkende nytt lager i Lier. Eier blir hardtsatsende Logicenters.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NREP Logicenters har varslet en storstilt satsing innen logistikkeiendom i Norge og ser ut til å levere på det løftet.

Nå er det klart at selskapet kjøper det nye lageret der Oda skal flytte inn i 20222. Eiendommen ligger på adressen Drammensveien 189 i Lier kommune og er et topp moderne bygg på omtrent 18.500 m2 fordelt på to etasjer.

- Det føles helt riktig for Logicenters å skaffe seg denne bærekraftige og topp moderne eiendommen for last-mile distribusjon, som leies ut til et av Nordens raskest voksende selskaper. Oda har et tydelig fokus på teknologi og bærekraft, to aspekter som er i tråd med vår ambisjon om å kunne tilby morgendagens logistikkanlegg til våre leietakere. I tillegg fokuserer de på effektive logistikkløsninger fra produsent til sluttkunde, noe vi er sikre på å kunne tilby med vårt nye og fremtidssikre anlegg. Vi ser frem til et langt og vellykket samarbeid sammen, sier Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Bærekraft

Det satses også på bærekraft, og på taket av det nye anlegget vil det være et solcelleanlegg som kan produserer 1,1 GWh strøm prlig.

Dessuten har eiendommen en geografisk strategisk plassering i regionen, som Logicenters verdsetter når de anskaffer eller utvikler eiendommer.

- Osloregionen er et viktig sted for oss gitt områdets fine beliggenhet og høye befolkningstetthet og -vekst. Det nye anlegget ligger langs E18, 30 km utenfor Oslo sentrum. Oda jobber for effektiv last-mile distribusjon og dette distribusjonssentrets geografiske beliggenhet er optimal for raske og effektive leveranser til sluttkunden, sier Ruben Krantz Kringstad, kommersiell leder i Logicenters.

Høy vareomsetning

Anlegget er Odas andre distribusjonssenter på Østlandet og er designet for høy vareomsetning og effektiv levering til kunder i regionen.

- Det at vi nå etablerer et nytt lager i Oslo-regionen er veldig inspirerende. Vi er glade for at Logicenters, som fokuserer på utvikling og langsiktig eierskap av logistikkeiendom, vil være den nye eieren av anlegget vårt når Eneo Eiendom er ferdig med utbyggingen og ser frem til et godt samarbeid i fremtiden, sier gründer og administrerende direktør Karl Alveng Munthe-Kaas i Oda.

Powered by Labrador CMS