SNART KLART: På nabotomten til Prime Cargo skal Logicenters bygge 12.000 kvadrameter lager.

Logicenters satser tungt i Norge

STORAKTØR: Logicenters er blant Nordens største innen lager- og logistikk­eiendom, og planlegger en offensiv i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Per i dag holder vi på å utvikle 400.000 m² logistikkbygg i Norden, forteller Matthias Kettelhoit, toppsjefen i Logicenters til MT.

PLANEN: Slik skal bygget på tomten se ut ved siden av Prime Cargo se ut.

Av disse kvadratmeterne er imidlertid bare rundt 10.000 m² per dags dato i Norge. Det akter Kettelhoit å gjøre noe med.

– Vår plan er å vokse skikkelig i Norge, og vi ønsker å ha en tilvekst på et visst antall anlegg i årlig, sier han.

Logicenters har far før utviklet og bygget Prime Cargos nye lager på 44.000 m² i Vestby, og det er på nabotomten det nå skal bygges et 12.000 m² stort nybygg. Deler av dette bygget skal leies ut til BH Nordic, som står bak Barnas Hus. Eiendommen skal etter planen være ferdig tidlig neste år.

Satser i Vestby

I tillegg har Logicenters kjøpt en tomt lenger opp på Vestby-feltet. Her ser Logicenters for seg bygg på rundt 16.000 m².

NESTE PROSJEKT: Logicenters har kjøpt tomten nederst på bildet, og planlegger her et lagerbygg på rundt 16.000 m².

– For Logicenters er det ikke bare viktig å etablere oss ved geografisk og strategisk viktige logistikksentra, men også å fortsette å styrke vår tilstedeværelse i disse områdene. Det er nettopp det vi gjør med dette landervervet, sier Jens Petter Hagen, partner i NREP Norway. NREP er selskapet som står bak Logicenters.

– Vestby er ideelt for logistikk og med nærhet til Oslo er det veldig attraktivt for mange selskaper. Vi gleder oss til å kunne utvikle høykvalitets logistikkfasiliteter i området, sier Hagen.

Men Logicenters er også på andre gunstige områder å etablere seg.

– Vi fokuserer på prime locations. Vi vil utvide videre i Vestby, og vi ser på aksen fra Oslo mot Drammen og til Sandefjord, og fra Moss og oppover mot Gardermoen. Vi kan også komme til å se på andre steder i landet, blant annet i Trondheim, sier Kettelhoit.

Eier og leier ut

Logicenters ønsker i hovedsak å utvikle egne eiendommer, bygge selv og leie ut.

– Vi har en utviklingsavdeling, vi tegner bygget, bygger det og tar totalansvaret. Vi ønsker å være langsiktige eiere, av moderne logistikkeiendommer i gode områder, sier Kettelhoit.

Det samme understreker Jørgen Bråten Nordby, som er forretningsutvikler for Logicenters i Norge.

– Vi en langsiktig eier av logistikkbygg, ikke bare en utvikler. Det gjør at leietakerne kan forholde seg til samme organisasjon både i utviklings- og leieperioden. Vi etablerer det vi liker å kalle et partnerskap der vi stiller oss positive til å investere i bygget og legge til rette for tilpasninger også underveis i leieperioden, sier han.

Powered by Labrador CMS