DSV kjøper Prime Cargo

DSV Panalpina kjøbpr det internasjonale spedisjonsselskapet Prime Cargo.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DSV Panalpina kjøper Prime Cargo fra japanske Mistui-Soko Group. Det opplyser DSV på sin hjemmeside, og legger til at dette gjelder Primer Cargos virksomhet i Danmark, Polen og Kina.

For norske Prime Cargo AS med hovedkontor og anlegg i Vestby, vil oppkjøpet i utgangspunktet ikke ha noen direkte konsekvenser. Prime Cargo AS er 100 prosent norskeid, først og fremst av SRG holding, og vil fortsette å være det, får MTlogistikk opplyst.

- Vi er ikke en del av Prime Cargo i Danmark. Vi har litt samarbeid når det gjelder flyfrakt fra Kina, men ellers opererer vi helt selvstendig og kommer til å fortsette som normalt, sier daglig leder i Primer Cargo AS i Norge, Arve Gøperød til Moderne Transport.

Prime Cargo er et dansk selskap med hovedkontor i Kolding, men med internasjonal virksomhet og tilstedeværelse i Polen og Kina. Selskapet driver med alle typer frakt, samt 3PL-virksomhet og budtjenester. I sin pressemelding trakker DSV Panalpina fram at de vil dra spesielt Primer Cargos kompetanse innen netthandel og fashion.

- Sammen kan vi tilby kundene våre mye mer. Vi vil styrke produkttilbudet til vår samlede globale kundeporteføljer, som vil få en global onestop tjeneste med verdiøkende tjenester, sier Henrik Nielsen, Executive Vice President, DSV Air & Sea, Northern Europe.

Prime Cargos administrerende direktør Morten Høilund gelder seg til å bli en del av den offensive satsingen til DSV Panalpina.

- Vi er stolte av at DSV Panalpina verdsetter Primer Cargos sterke kompetanse innen e-handel og fashion, og at disse to vertikaler vil være bærende elementer i vekststrategien for de danske aktivitetene. Vi er overbevist om at oppkjøpet er en unik mulighet til å forene vårt bransjefokus med hele DSVs globale nettverk, sier Høilund.

Handelen ventes å være gjennomført i løpet av to til tre måneder, med forbehold om godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter.

Powered by Labrador CMS