Jesper Skjærris leder NTG Road Norway.
Jesper Skjærris leder NTG Road Norway.

En sirkushest tilbake i sagmuggen

Jesper Skjærris er ansatt som Managing Director i NTG Road Norway AS.

Publisert

Etter nærmere to år med eget konsulentselskap, siden 2018, er dansken tilbake i manesjen.

Det har vært stille rundt den 55-åringen etter at han forlot stillingen som Head of Landtransport i Schenker Norge i 2018, en rolle han hadde i over tre år.

Men Skjærris har i mer enn 30 år hatt flere sentrale roller innen norsk transport- og logistikkbransje.

Da han tiltrådte som leder av den norske landtransporten i Europas største logistikknettverk for landtransporter i 2015 kom han fra stillingen som adm. direktør i DSV Road AS.

Her måtte han være på tå hev i et effektivt nettverk med hyppige avganger til og fra de fleste destinasjoner i Norge og Europa.

Dansken hadde det fulle ansvar som adm. direktør i DSV Road, da parhesten Jan-Erik Nilsen takket for seg i 2013, etter mer enn 30 år i selskapet.

Nilsen og Skjærris har delt stillingen siden 2000.

Døgnfluen Ontime 

I 2013 kjøpte DSV selskapet Ontime Logistics, og som hadde etablert seg med ny terminal og ny storstue på Langhus i Ski utenfor Oslo. Jesper Skjærris ble adm. direktør for den nye Ontime-avdelingen.

Skjærris kan se tilbake på over 30 år i bransjen siden han startet opp som trainee i Samson Transport AS i juli 1984.

– Det merkelige er at bransjeerfaringen i løpet av denne tiden stort sett har vært innen samme selskap, med tanke på oppkjøp og fusjoner, fortalte Skjærris oss engang.

Samson var å betrakte som et DSV-selskap. Skjærris hadde rollen som speditør i Samson Transport frem til 1991, for så å ta lederrollen som Department Manager i nærmere syv år.

I november 1997 ble han ansatt som Managing Director i DSV Samson Transport AS, en stilling han hadde frem til januar 2001.

Da tiltrådte han jobben som Managing Director i DFDS Transport AS.

Etter seks år ble DFDS Transport til DSV Road, hvor Skjærris hadde sjefsstillingen inntil han skiftet arbeidsgiver og ble Head of Landtransport i DB Schenker Norge i 2015.

NTG ruller videre

Etter beslutningen fra Nordic Transport Group (NTG) i 2017 om nedleggelse av driften i NTG Road Norway AS ble det inngått avtale mellom NTG og Scanfreight om å sikre videre service for NTG Road Norways kunder.

Scanfreight videreførte samarbeidet med det tidligere agentnettverket til NTG Road Norway i tillegg til å samarbeide med flere NTG-kontorer i Norden og Baltikum.