Jesper Skjærris leder NTG Road Norway.

En sirkushest tilbake i sagmuggen

Jesper Skjærris er ansatt som Managing Director i NTG Road Norway AS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter nærmere to år med eget konsulentselskap, siden 2018, er dansken tilbake i manesjen.

Det har vært stille rundt den 55-åringen etter at han forlot stillingen som Head of Landtransport i Schenker Norge i 2018, en rolle han hadde i over tre år.

Men Skjærris har i mer enn 30 år hatt flere sentrale roller innen norsk transport- og logistikkbransje.

Da han tiltrådte som leder av den norske landtransporten i Europas største logistikknettverk for landtransporter i 2015 kom han fra stillingen som adm. direktør i DSV Road AS.

Her måtte han være på tå hev i et effektivt nettverk med hyppige avganger til og fra de fleste destinasjoner i Norge og Europa.

Dansken hadde det fulle ansvar som adm. direktør i DSV Road, da parhesten Jan-Erik Nilsen takket for seg i 2013, etter mer enn 30 år i selskapet.

Nilsen og Skjærris har delt stillingen siden 2000.

Døgnfluen Ontime 

I 2013 kjøpte DSV selskapet Ontime Logistics, og som hadde etablert seg med ny terminal og ny storstue på Langhus i Ski utenfor Oslo. Jesper Skjærris ble adm. direktør for den nye Ontime-avdelingen.

Skjærris kan se tilbake på over 30 år i bransjen siden han startet opp som trainee i Samson Transport AS i juli 1984.

– Det merkelige er at bransjeerfaringen i løpet av denne tiden stort sett har vært innen samme selskap, med tanke på oppkjøp og fusjoner, fortalte Skjærris oss engang.

Samson var å betrakte som et DSV-selskap. Skjærris hadde rollen som speditør i Samson Transport frem til 1991, for så å ta lederrollen som Department Manager i nærmere syv år.

I november 1997 ble han ansatt som Managing Director i DSV Samson Transport AS, en stilling han hadde frem til januar 2001.

Da tiltrådte han jobben som Managing Director i DFDS Transport AS.

Etter seks år ble DFDS Transport til DSV Road, hvor Skjærris hadde sjefsstillingen inntil han skiftet arbeidsgiver og ble Head of Landtransport i DB Schenker Norge i 2015.

NTG ruller videre

Etter beslutningen fra Nordic Transport Group (NTG) i 2017 om nedleggelse av driften i NTG Road Norway AS ble det inngått avtale mellom NTG og Scanfreight om å sikre videre service for NTG Road Norways kunder.

Scanfreight videreførte samarbeidet med det tidligere agentnettverket til NTG Road Norway i tillegg til å samarbeide med flere NTG-kontorer i Norden og Baltikum.

Powered by Labrador CMS